Garmin® quatix® 6 on uusi veneilijän ja vesiurheilijan GPS-älykellomallisto

Garmin, joka on maailman johtava vene-elektroniikkavalmistaja1, on tänään esitellyt uuden sukupolven quatix 6 -marine-GPS-älykellosarjansa. Garmin on yhdistänyt quatix 6:ssa lippulaiva­tuotteensa fēnix® 6 -GPS-älykellon parhaat ominaisuudet erityisiin veneily-, kalastus- ja purjeh­dus­toimintoihin. Näihin kuuluvat mm. yhdistettävyys yhteensopiviin Garmin -karttaplotterei­hin ja muuhun vene-elektroniikkaan, joilla hallitaan automaattiohjausta, suoratoistetaan tietoja, avuste­taan kilpapurjehduksessa, käytetään Fusion-Link™ -viihdelaitteita, jne. Kestävään ja tyylikkää­seen quatix 6 -älykelloon on esiladattu lukuisia lajiprofiileja, mm. melonta, golf, vaellus, soutu, laskettelu.

“quatix on tullut tunnetuksi markkinoiden kehittyneimpänä ja parhailla yhteysominaisuuksilla varustettuna marine-älykellosarjana”, kertoo Garmin -yhtiön maailman­laa­juisen kuluttajamyynnin varatoimitus­johtaja Dan Bartel. “Riippumatta siitä, pidätkö kalojen narraamisesta, huviveneilystä, purjehduksesta vai melonnasta, quatix 6 -älykellossa on kaikki, mitä vesillä tarvitset. Olemme lisänneet siihen joitain halutuimpia kello-ominaisuuksiamme, kuten musiikin tallennus, lähimaksu ja esilada­tut topografiset ja laskettelukartat, ja määritelleet näin marine-älykellojen vaatimus­tason jälleen kerran uudestaan.”

Aktiivisuuden seurannalla2 ja lukuisilla yhteysominaisuuksilla varustettu quatix 6 toimii tyylikkäänä älykellona, jota voi käyttää 24/7 niin vesillä kuin maallakin. Ottamalla käyttöön älykkäät ilmoi­tukset3 quatix 6 näyttää saapuvat puhelut, tekstiviestit, sähköpostit, jne. Garmin Pay™-lähimak­sul­­la4 ostokset voi maksaa kätevästi silloinkin, kun mukana ei ole kuin kello. quatix 6 -sarjan mallei­hin voi tallentaa jopa 2.000 musiikkikappaletta. Käyttäjä voi siis synkronoida soittolistoja suosi­tuimmista musiikin suoratoistopalveluistakelloon ja kuunnella musiikkia ilman puhelinta.

quatix 6 on kattava ja monipuolinen. Veneen Garmin -elektroniikkalait­teisiin pariliitettynä kellon näytöllä voi suoratoistaa NMEA® 2000 -anturitietoja, kuten nopeus, syvyys, lämpötila, tuulitiedot, jne. Kuten aiemmissakin malleissa, veneen automaattiohjaukseen pariliitetty quatix 6 toimii automaatti­ohjauksen hallintalaitteena, jolla voi muuttaa kurssia, käynnistää kuvio-ohjauk­sen ja noudattaa GPS-reittiä.

quatix 6 -kellolla on helppo merkitä ja tallentaa reittipisteet kaikkialla veneessä. Laitteessa on myös Fusion-Link Lite -sovellus veneen viihdejärjestelmän hallintaa varten. quatix 6 tukee lisäksi lisävarusteena myytäviä, integroiduilla Navionics® -tiedoilla varustettuja BlueChart® g3 -karttoja, joten sitä voi käyttää pääasiallisena tai varanavigointivälineenä.

quatix 6 on suunniteltu käytettäväksi erityisesti vesillä. Veneilijä saa käyttöönsä ajan tasalla olevat vuorovesitiedot. Tietyn alueen tiedot ladataan älypuhelimen avulla ja ne ovat käytettävissä seitsemän päivän ajan. Kellossa on myös ajelehtimisesta varoittava ankkurihälytys ja ankkuri­köysi­­laskuri, joka kertoo tarvittavan ankkuriköyden määrän. Kalastusominaisuuksiin kuuluvat kilpailuajastin, joka kertoo punnitukseen jäljellä olevan ajan, ja kalaloki, johon voi merkitä saadut kalat. Purjehdusta varten quatix 6 -älykelloon on ladattu SailAssist™ -toiminnot, joihin kuuluvat entistä paremmat kilpapurjehdustoiminnot, kuten virtuaalinen lähtöviiva, etäisyys lähtöviivaan, lähtölas­kenta-ajastin ja luovimisavustin.

quatix 6 -kellossa on rannesykeanturi2, veden alla toimiva rannesykeanturi uintia varten ja Pulse Ox6 -happisaturaatioanturi, jota hyödynnetään edistyksellisessä unen seurannassa ja elimistön sopeuttamisessa ympäristön ilma- ja lämpöolosuhteisiin. Innovatiivisella Body Battery™-toimin­nolla käyttäjän on helppo milloin tahansa tarkistaa kehonsa energiataso, mikä auttaa treenien, lepoaikojen ja unen suunnittelussa.

47 mm levyisessä quatix 6 -älykellossa on aiempaa suurempi, aina päällä oleva 1.3 tuuman värinäyttö ja LED-taustavalo. quatix 6 on vesitiivis 100 metrin syvyyteen7 saakka ja suunniteltu kestämään ankaria olosuhteita. Laitteen akku kestää jopa 14 päivää älykellotilassa, 24 tuntia GPS-tilassa ja jopa 60 tuntia UltraTrac™ -virransäästötilassa. Uuden, mukautettavan Power Manager -toiminnon avulla käyttäjä voi tarkistaa akunkeston sekä eri asetusten ja antureiden vaikutuksen virrankulutukseen. Akunkestoa voi pidentää muuttamalla laiteasetuksia.

quatix 6 on tulee myyntiin huhtikuussa 2020 kahtena versiona: quatix 6 ja quatix 6 Titanium. quatix 6 Titanium-mallissa on naarmuuntumaton safiirilasi, kellonkehä, painikkeet ja takakansi titaania sekä titaani­ranneke ja cirrus blue QuickFit™ -silikoniranneke. Kellon suositushinta on 999€. quatix 6-mallin kellonkehä, painikkeet ja takakansi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja siinä on captain blue -silikoniranneke. Suositushinta on 699€. Yhteensopivia marinelaitteita ovat mm.: GPSMAP® 722/922/1222 Plus, GPSMAP 1022/1222, GPSMAP 7400, GPSMAP 8400, GHC™ 20, GNX™ Wind ja GNT 10.

Lisätietoja: facebook.com/garmin, twitter.com/garminnews, or youtube.com/garmin.

Vuoden 2018 ilmoitetun myyntituloksen perusteella

2 Lisätiedot Garmin.com/ataccuracy.

3 Pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen. Lisätiedot Garmin.com/ble

Tarkista tuetut maat, maksujärjestelmät ja pankit: Garmin.com/GarminPay/banks

Vaatii kolmannen osapuolen musiikintuottajan premium-tilauksen

6Kyseessä ei ole lääketieteellinen laite eikä laitetta ole tarkoitettu diagnoosin tekemiseen tai sairauden seurantaan; lisätiedot Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox ei ole saatavissa kaikissa maissa

Lisätiedot Garmin.com/waterrating

Lähde: MyNewsDesk