Näihin ominaisuuksiin pitää kiinnittää huomiota, kun haet puhelimellesi kuoria

Älypuhelimet hajoavat nykyään helposti, sillä niiden näytöt ovat lasisia ja niitä ei muutenkaan ole suunniteltu kestämään karuja oloja. Jo yksi asfaltille putoaminen voi hajottaa laitteen täysin. Tästä syystä moni investoi hyviin suojakuoriin sekä panssarilasiin. Puhelimen suojakuorilla on kuitenkin eroja ja niitä löytyy kaikenlaiseen makuun ja erilaisiin tarpeisiin. Tässä artikkelissa käyn läpi ominaisuuksia, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun haet laitteellesi sopivia suojakuoria.

Puhelimesi malli ja koko

Suojakuorien valinnassa avainasemassa on puhelimesi malli ja mitat. Suojakuoret yleensä suunnitellaan eri laitteille eri mallisina, joten on tärkeää aina varmistua siitä, että kuoret on suunniteltu juuri sinun laitteellesi. Varsinkin, jos aikoo tilata kuoret netistä, on tärkeää varmistaa suojakuorien malli. Esimerkiksi iPhone-puhelimien joukossa on kaksi SE-mallista puhelinta, joista toinen on iPhone 5-mallin kokoinen ja toinen taas huomattavasti isompi.

Suurin osa nykyään myytävistä puhelimen kuorista on suunniteltu puhelimien uudemmille malleille. Jos sinulla on vanhempi puhelin, voit siis huomata, että suojakuorien valikoima juuri sinun puhelinmallillesi on pienempi kuin uudempien mallien tapauksessa.

Suojakuorien suojausteho

Riippuen omasta elämäntyylistä ja tavoistasi saatat ottaa huomioon myös puhelimen kuorien suojaustehon. Mikäli elät tavallista kaupunkielämää, yleensä tavalliset puhelimen kuoret ovat tarpeeksi tehokkaat suojaamaan laitettasi kolhuilta.

Toisaalta, jos sinulla on ollut tapana hajottaa puhelimesi nopeasti huolimattomuuttasi, voisit pohtia jykevämpien suojakuorien ostamista. Sama pätee myös silloin, jos harrastat extreme-urheilua, kuten kiipeilyä tai maastopyöräilyä, sillä puhelin tulee putoamaan maahan useita kertoja harrastuksen vuoksi. Myös vaelluksesta kiinnostuneen on hyvä panostaa hyviin suojakuoriin, sillä luonnossa tulee kohtaamaan monenlaisia olosuhteita ja vaarallisia tilanteita. Nykyään löytyy useita tukevampia suojakuoria, joista todennäköisesti paras vaihtoehto on panssarikotelo, joka suojaa puhelinta jokaisesta suunnasta.

Suojakuorien ulkonäkö

Joillekin suojakuorien ulkonäöllä on enemmän merkitystä, kun taas joillekin tärkeintä on, että oma puhelin on mahdollisimman suojattuna kolhuilta ja putoamisilta. Onneksi suojakuorien joukosta löytyy monenvärisiä ja –kuvioisia suojakuoria. Tyylikkäillä kuorilla varustetun puhelimen käyttäminen on mukavampaa ja samalla voi esitellä hienoja kuoriaan ystävilleen. Mikäli tyylillä on sinulle merkitystä, voit valita suojakuoret, mitkä sopivat oman vaatetyylisi kanssa. Näin puhelimesi ei erotu liikaa vaatteistasi ja se sopii hyvin asujesi kanssa. Toisaalta suojakuoret voivat myös piristää päivää ja osa ostaakin useamman kappaleen, jotta voisi vaihdella erilaisia kuoria mielensä mukaan.

Suojakuorien materiaali

Osalle suojakuorien materiaalilla on myös merkitystä, sillä osa materiaaleista toimii paremmin suojauksessa kuin toiset. Yleensä jykevät panssarikotelot on tehty metallista ja lasista, kun taas tavalliset kotelot ovat joko nahasta tai muovista. Nykyään löytää myös kierrätysmuovista ja biohajoavasta materiaalista tehtyjä puhelimen suojakuoria, mikäli sillä on merkitystä sinulle. Myös puisia suojakuoria löytyy, mutta ne eivät välttämättä toimi yhtä hyvin tai kestä erilaisia sääolosuhteita kuin muista materiaaleista valmistetut suojakuoret. Tärkeintä on se, että suojakuorien materiaali tuntuu hyvältä iholla ja on kestävä, jotta samoja suojakuoria voisi käyttää mahdollisimman pitkään.

Valitse parhaat suojakuoret omalle laitteellesi

Yllä olevien pointtien avulla sopivien suojakuorien valitseminen juuri sinun laitteellesi ja sinun tarpeitasi varten ei pitäisi olla kovin haastavaa. Vaikka olisit huolellinen laitteidesi kanssa, vahinkoja sattuu aina, joten puhelimen suojaaminen on tärkeää. Kunhan valitset laadukkaat ja tyylikkäät kuoret, jotka sopivat elämäntyyliisi, voit varmasti pitää puhelimesi hyvässä kunnossa vielä useita vuosia. Piristä siis päivää hauskoilla suojakuorilla tai varmista, että laitteesi pysyy ehjänä kiipeilyreissulla.