Schneider Electric julkistaa uuden lyhyen Smart-UPS-laitteen, jossa on litiumioniakku. Se tarjoaa kriittisen tärkeää sähkötehoa Euroopan IoT- ja Edge-Computing-markkinoille

Suomi – 28. helmikuuta 2020 – Schneider Electric, digitaalisen muutoksen johtaja energianhallinnassa ja automaatiossa, ilmoitti helmikuussa, että Euroopan markkinoilla on saatavana 230 voltin mallit sen litiumioniteknologiaan perustuvista ”lyhyistä” interaktiivisista APC Smart-UPS™ -laitteista. Uudet versiot tekevät litiumioni­akkuihin perustuvasta varmistusteknologista taloudellisesti edullisen ratkaisun edge computing -sovelluksiin ja muiden tiettyä tarkoitusta varten suunniteltujen järjestelmien sisä- ja ulkopuolelle.

Uudet APC Smart-UPS -mallit vastaavat moniin eurooppalaisiin haasteisiin IT-järjestelmien tilarajoituksista ja sekakäyttöalueista pitkään käyttöikään sekä helppoon asennukseen ja ylläpitoon. Ne vastaavat tarpeeseen tehdä infrastruktuurilaitteista kompaktimpia, kevyempiä ja vähemmän huoltoa vaativia.

Uudet APC Smart-UPS™ -tuotesarjan interaktiiviset mallit on suunniteltu antamaan erittäin joustavaa suojaa IT- ja verkkolaitteille, ja akun pidemmän käyttöiän ansiosta niiden kokonaiskustannukset (TCO) ovat alhaisemmat: Li-ion-teknologia säästää jopa 50 % verrattuna Uninterruptible Power Supplies (UPS) -järjestelmiin, joissa käytetään perinteisiä lyijyakkuja (VRLA-akkuja). Uusilla Smart-UPS-laitteilla on elektroniikan ja akut kattava täydellinen viiden vuoden takuu.

“Kriittisten sovellusten sijoittaminen verkon reunalle asettaa IT-työntekijöille merkittäviä uusia haasteita kuten suurempien laitemäärien hallinta paikoissa, jota ei ole optimoitu IT-tekniikkaa varten ja joista puuttuu on-site-tuki”, korosti Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Division, Europe. “Samalla sähkön saatavuus pysyy olennaisen tärkeänä, koska seisokit vaikuttavat välittömästi liiketoimintaan. Uudet APC Smart-UPS -laitteet, joissa käytetään litiumioniakkuja, vastaavat näihin haasteisiin: ne antavat joustavaa suojaa sähkökatkoja vastaan ja mahdollistavat pilvipalvelun kautta tapahtuvan etähallinnan edge-computing-ympäristöissä.”

Digitalisaation ja IoT-teknologian, esineiden internetin yleistyessä datan ja kytkettävyyden tarve kasvaa, kun monet yritykset alkavat soveltaa digitaaliseen muutokseen tähtääviä strategioita tehokkuuden, tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi. Sen tuloksena IT-järjestelmiä sijoitetaan lähemmäksi paikkoja, joissa dataa generoidaan, käsitellään ja kulutetaan – tämä on disruptiivinen trendi, josta käytetään nimitystä reunalaskenta.

Interaktiivisten APC Smart-UPS -tuotteiden optiot

APC Smart-UPS -mallistoon kuuluvat 500, 750, 1000 ja 1500 VA:n mallit, joilla on korkea tehokerroin. Optioita ovat 1U-räkki / torni / seinäkiinnitys (500 VA) sekä 2U- ja 3U-räkkiasennus (750, 1000, 1500 VA). Ne ovat matalia, kevyitä ja pilvipalvelun kautta valvottavia. Uusissa UPS-laitteissa on vihreä tila, jolla hyötysuhde on jopa 97 %, sähköverkkolaatuinen teho, automaattinen jännitteensäätö (AVR) ja suojaus jännitepiikeiltä.

Lyhyytensä ja kompaktin kokonsa ansiosta uudet APC Smart-UPS -laitteet sopivat ahtaisiin tiloihin, ja ne on helppo integroida erilaisiin IT-järjestelmiin kuten Hyper-Converged-infrastruktuuriin (HCI), räkkikotelointeihin (telineisiin) (rack enclosures) tai seinäasennuksiin, kuten Schneider Electricin ensimmäisenä esittelemä 6U Wall Mount EcoStruxure Micro Data CenterTM. APC Local Edge Configurator -työkalun kanssa käytettäessä ratkaisut voidaan kustomoida optimoiduilla teho-, jäähdytys-, kotelointi- ja hallintaoptioilla erilaisia asennusympäristöjä varten: kaupoista ja haarakonttoreista tehtaisiin, oppilaitoksiin ja terveydenhuoltolaitoksiin.

APC Smart-UPS -optiot paikallista ja etähallintaa varten

EcoStruxure Ready™ APC Smart-UPS -mallit tarjoavat kaikkiin tarkoituksiin sopivia hallintavaihtoehtoja. Jokaisessa mallissa on valmiina mahdollisuus pilvipalvelun kautta tapahtuvaan etähallintaan ja PowerChuteTM Business Edition tyylikkäästi ilman valvontaa tehtävää sammutusta varten. Valinnaiseen UPS-verkkohallintakorttiin on integroitu APC Smart-UPS ja Schneider Electricin EcoStruxure IT™, palkittu uuden sukupolven Data Center Infrastructure Management (DCIM) -ohjelmisto helpompaa etähallintaa varten. Asiakkaat pääsevät myös hyötymään paremmasta luotettavuudesta ja vähäisemmästä seisokkien vaarasta antamalla APC Channel -kumppaneille ja hallintapalvelujen tarjoajille (Managed Service Providers, MSP) mahdollisuuden valvoa IT-järjestelmiään tai käyttää Schneider Electricin EcoStruxure Asset Advisor -etähallintapalvelua.

Lisäksi luotettavammat IT-palvelut litiumioniteknologian etujen ansiosta

Litiumioniakut kestävät suurempia lämpötilan vaihteluja. Ne toimivat tehokkaasti jopa 40 °C:n lämpötilassa, joten joissain järjestelmissä ei tarvita lainkaan lisäjäähdytystä. Litiumioniakut ovat kevyempiä ja pienempiä kuin vastaavat VRLA-akut, joten niitä on helpompi käsitellä ja asentaa, ja niiden lataus-/purkamissyklien hyötysuhde on parempi. Akkujen kokonaiskustannukset (TCO) ovat alhaisemmat, koska ne kestävät pitempään ja niiden huolto- ja vaihtokustannukset ovat alhaisemmat.

Uudet 230 voltin lyhyet, interaktiiviset APC Smart-UPS -laitteet ovat saatavana vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: MyNewsDesk