Solita ja ruotsalainen datakonsultointiyritys Sparks yhdistävät voimansa

Suomalainen teknologia-, strategia- ja designyhtiö Solita ostaa ruotsalaisen datakonsultointiyritys Sparks Ab:n. Kauppa vahvistaa Solitan markkina-asemaa ja läsnäoloa Ruotsissa sekä tukee yhtiön strategiaa kasvaa suurimmaksi pohjoismaiseksi digitaaliseen transformaatioon keskittyväksi yritykseksi, jolla on huippuluokan dataosaaminen. Yhdistymisen jälkeen Solita työllistää yli 820 teknologia-, data-, strategia- ja palvelusuunnittelun ammattilaista.

Sparks on tunnettu datakonsultoinnin yritys, jonka ydinliiketoimintaa on kasvattaa asiakkaiden menestystä ja kilpailukykyä datan ja analytiikan avulla. Solitan tavoitteena on kasvaa Pohjoismaiden johtavaksi teknologia-, strategia- ja designyritykseksi, joka auttaa asiakkaitaan rakentamaan datalähtöistä uutta liiketoimintaa, automatisoimaan toimintojaan sekä ennustamaan datan pohjalta kuluttajien tarpeita.

Tukholmassa perustetun konsulttiyhtiö Sparksin nettoliikevaihto vuonna 2018/2019 oli 3,1 miljoonaa euroa (32,2 miljoonaa Ruotsin kruunua). Sparksin perustivat Linda Borelius, Stefan Danermark, Björn Olofsson ja Vilhelm Möllerberg vuonna 2012.

Sparksilla on Ruotsissa noin 70 aktiivista asiakasta maan suuryhtiöistä startupeihin. Sparksin teknologiakumppaneita ovat Tableau, Snowflake, Amazon Web Services AWS, Microsoft, Matillion, Alteryx ja Planacy.

“Olemme todella iloisia löydettyämme meille sopivan kumppanin, jonka yrityskulttuuri ja vahva asiakaslähtöisyys ovat hyvin lähellä Solitaa. Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme Ruotsissa aiempaa paremmin ja laaja-alaisemmin”, Solitan toimitusjohtaja Jari Niska sanoo. Solitalla on asiakkainaan useita kansainvälisiä taloja, kuten Assa Abloy, Amer Sports, Finnair, Fortum, Scania ja Skanska.

“Sparksin intohimona on auttaa asiakkaitamme hyödyntämään dataa liiketoiminnassaan yhä oivaltavammin ja järkevämmin. Solitaa ja Sparksia yhdistävät intohimoinen asenne, huippuluokan osaaminen sekä samanlainen, moderni työskentelykulttuuri. Yhteinen pohja tarjoaa meille mainion perustan rakentaa tulevaisuuden menestystä Ruotsin markkinoilla”, Sparksin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Linda Borelius sanoo. “Tarve erilaisille dataratkaisuille kasvaa jatkuvasti. Solitan strategia-, teknologia-, integraatio- sekä pilviosaaminen yhdistettynä monipuoliseen dataosaamiseemme auttaa meitä edelläkävijyyden rakentamisessa nykyaikaisissa, pilvipohjaisissa ja dataan pohjautuvissa ratkaisuissa Pohjoismaissa. Olemme vahva kumppani kaikille organisaatiolle, jotka haluavat rakentaa ja kehittää datalähtöistä liiketoimintaosaamistaan.”

Solitalla on Ruotsissa kaksi toimipistettä, Tukholmassa ja Göteborgissa. Ruotsin ja Suomen toimintojensa lisäksi Solitalla on toimistot Virossa ja Saksassa. Yhdessä Sparksin kanssa Solita työllistää 820 ammattilaista.  

Sparks toimii nykyisellä nimellään vuoteen 2020 asti.