Oletko kiinnostunut krypto maailman uusista mahdollisuuksista?

Kryptovaluutat ovat olleet osa maailmaamme jo vuodesta 2009 lähtien. Kuitenkin kuten monilla muillakin asioilla, myös krypto valuutoilla kesti muutaman vuoden, ennen kuin ne onnistuivat keräämään nykyisen suosionsa. Nykyään et voi välttyä lähes ollenkaan keskustelemasta tästä aiheesta.

Kryptovaluutat ovat myös muuttuneet hyvin paljon näissä 13 vuodessa. Tämä ei tietenkään ole yllättävää, sillä uudistuva teknologia mahdollistaa ulottuvuuksia, joita ei ennen ei voitu edes kuvitella. Tämänkaltainen tapa uudistua on tietenkin todella hieno asia, sillä sen ansiosta kryptovaluuttojen maailma pysyy mielenkiintoisena sekä uusille että jo kokeneille sijoittajille. Tämä kuitenkin myös nostaa esiin ongelman. Kun kryptojen ala uudistuu näin paljon hyvin nopeasti, on hankala pysyä mukana kaikissa muutoksissa. Onneksi me olemme täällä valmiina auttamaan sinua.

Miksi kaikki puhuu NFT:stä?

Yksi viimeisten vuosien puhutuimmista tulokkaista on ehdottomasti NFT. Mutta mitä NFT tarkoittaa, ja miten siitä voidaan ottaa hyöty? Tämän selvitämme seuraavaksi.

NFT on lyhenne sanoista Non-fungible Token. Suoraan suomen kielelle käännettynä tämä tarkoittaa “Ei vaihtokelpoinen merkki”. Tämä on kuitenkin hyvin hämmentävä nimi, joten Suomessakin käytetään yksinkertaisesti nimeä NFT.

NFT merkkejä voidaan verrata keräily tuotteisiin. Loistava esimerkki tästä on perinteinen taide. Taiteen arvoa on mahdotonta arvioida täydellisesti, sillä se riippuu hyvin monesta eri asiasta, kuten taiteilijasta ja siitä, mitä taide merkitsee katsojalle. Sama pätee NFT merkkeihin. Ainoana eroavaisuutena on se, että NFT merkit sijoittuvat tietenkin internetiin, kuten kaikki muutkin kryptovaluutat.

Voitko sinä tehdä NFT merkkejä?

NFT merkkien ei tarvitse olla tietenkään pelkästään kuvallista taidetta. Se voi olla mitä vain musiikista valokuviin, videoihin, ja tietenkin digitaaliseen taiteeseen. Koska NFT sijaitsee internetissä, sille mitä se on, ei ole oikeastaan minkäänlaisia rajoituksia.

Tästä nousee kysymys, voitko sinä tehdä NFT merkkejä? Vastaus on hyvin yksinkertainen, tietenkin voit! Tämä onkin mahtava asia, sillä tämä avaa ovia monille harrastelija sekä ammattilais taiteilijoille. Sitä paitsi NFT merkkejä tekemällä voit tehdä mukavan verran tuottoa halutessasi.

NFT merkkien tekeminen alkaa hyvin yksinkertaisesti. Sinun tulee luoda teos, mitä ikinä haluatkaan tehdä. Jos kyseessä on digitaalinen taideteos, sinun tulee yksinkertaisesti piirtää se tarvittavalla ohjelmalla. Tämän jälkeen voit siirtyä NFT kauppaan, kuten OpenSea verkkosivustolle. Tänne päästyäsi, sinun tulee yhdistää krypto lompakko sivustolle. Koska NFT merkit maksetaan kryptovaluutassa, ne tulee tietenkin siirtää niille tarkoitettuun lompakkoon. Kun  olet yhdistänyt lompakkosi, sinun tulee vain ladata tekemäsi teos. Nyt olet valmis, ja sinun tulee vain odottaa jonkun ostavan teoksen.

Haluatko käydä kauppaa NFT:stä?

NFT merkkien tekeminen ja myyminen ei tietenkään ole ainoa asia, mikä on mahdollista. Periaatteessa NFT merkit toimivat aivan kuten mikä vain muukin sijoituskohde. Toisin sanoen voit myös myydä NFT merkkejä, joita olet ostanut taiteilijoilta, tai halutessasi ostaa muiden taiteilijoiden merkkejä.

NFT kauppaan kuuluu kuitenkin yksi innostava asia, mikä puuttuu perinteisestä taide sijoittamisesta. Tämä on tietenkin kryptovaluutan tuomat mahdollisuudet. Samalla tavalla kun kryptovaluutan arvo vaihtelee, tämä tietenkin vaikuttaa myös NFT merkin arvoon. Esimerkiksi sanotaan että NFT merkki maksaa 0.5 ETH. Jos Ethreumin arvo nousee, tämä tietenkin tekee NFT merkistä arvokkaamman. Tämä avaa uusia upeita mahdollisuuksia, varsinkin jos tiedät miten kryptovaluuttojen maailma toimii.

Kryptojen maailmaan esitellään uusia mahdollisuuksia usein

Kuten sanoimme aivan alussa, kryptojen maailma muuttuu todella usein. Tietenkin NFT merkit ovat yksi viimeisimmistä trendikkäistä mahdollisuuksista. Vuosi on silti vasta alkanut, mikä tarkoittaa sitä, että vuoden päästä meillä on varmasti jotain uutta, mistä puhua. Me odotamme tätä erityisen innolla!