Digitaalisuus tuo sairaalakiinteistöihin tehokkuutta

Schneider Electric toteuttaa yhdessä Microsoftin ja Skånen aluehallituksen kanssa ainutlaatuisen pilottiprojektin Kristianstadin keskussairaalassa Ruotsissa.

  • Vanheneva infrastruktuuri ja energiakustannusten nousu haastavat hakemaan uusia ratkaisuja kiinteistöhallinnon ja kunnossapidon tehostamiseksi.
  • Schneider Electric toteuttaa yhdessä Microsoftin ja Skånen aluehallituksen kanssa ainutlaatuisen pilottiprojektin Kristianstadin keskussairaalassa Ruotsissa.
  • Projektin aikana sairaalassa käytetään digitaalisia palveluita EcoStruxure Building Advisorilla. Tarkoituksena on tutkia, kuinka älykäs rakennus tehostaa kunnossapitoa, kannattavuutta ja kestävyyttä ja on lisäksi käyttäjilleen viihtyisä.
  • Schneider Electricin Specifier Teamin vetäjä Jan Mattson puhuu Seinäjoella Sairaalatekniikan päivillä 5. helmikuuta tekoälyn hyödyntämisestä rakennusautomaatiossa.

Solna, 3.2.2020 – Schneider Electric aloitti viime marraskuussa yhdessä Microsoftin kanssa kaksivuotisen pilottiprojektin Kristianstadin keskussairaalassa.

Skånen aluehallituksen projektissa sairaalarakennuksen toiminnot on liitetty digitaaliseen alustaan, jotta voidaan tutkia, miten digitaalisten rakennusten uusimmat innovaatiot vaikuttavat sairaalan toimintaan.

– Rakennuksille asetetut vaatimukset esimerkiksi sairaaloiden kohdalla muuttuvat jatkuvasti. Tiukemmat budjetit, vanheneva infrastruktuuri ja korkeammat energiakustannukset pakottavat ajattelemaan kiinteistöhallintoa ja kunnossapitoa uudella tavalla. Rakennuksen omistaja hyötyy moderneista ja innovatiivisista ratkaisuista. Uskomme, että tämä pilottiprojekti tulee toimimaan perustana tulevaisuuden sairaaloiden verkostoitumiselle, sanoo Healthcare Segment Manager Irina Lindquist Schneider Electriciltä.

– Pilottiprojekti Skånen aluehallituksen kanssa on hyvä esimerkki yhteistyöstä, jossa tekniset innovaatiot, tekoäly ja uudet prosessit voidaan yhdistää tulevaisuuden energiatehokkaiden ja aikaa kestävien sairaaloiden kehittämiseksi. Yhdessä Schneider Electricin kanssa perehdymme modernien sairaaloiden tarpeisiin löytääksemme nykyiseen verrattuna vieläkin paremman järjestelmän, sanoo Mathias Ekman, Director Industry Solutions, Ruotsin Microsoftilta.

Data auttaa olemaan askeleen edellä

Projektissa testataan tehokkaan energiaoptimoinnin, mukavuuden ja kunnossapidon rajoja. EcoStruxure Building Advisor kokoaa kaikki rakennuksen tiedot helposti ymmärrettäviksi, jotta huolto pystyy tekemään parempia päätöksiä ja tarvittaessa ennakoida toimenpiteitä. Samalla kasvaa niin rakennuksen suorituskyky, tehokkuus ja luotettavuus kuin potilaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan viihtyvyyskin.

– Keräämällä ja liittämällä kaikki asiaankuuluvat tiedot reaaliaikaiseen analyysiin voimme saada erinomaisen käsityksen siitä, kuinka meidän on toimittava rakennuksen kanssa, jotta sen toiminta on tehokasta ja kestävää. On jännittävää seurata, miten digitalisointiprojekti tulee vaikuttamaan positiivisesti Kristianstadin keskussairaalaan ja Skånen aluehallitukseen, sanoo Irina Lindquist Schneider Electriciltä.

Kaksivuotinen pilottiprojekti kestää vuoden 2021 kesäkuuhun asti. Projektin aikana kannattavuutta arvioidaan jatkuvasti tarkastelemalla tietojen, tekniikkaan sijoittamisen ja suorituskyvyn välisiä yhteyksiä.

Rakennuksen hallintajärjestelmässä ja toiminnassa hyödynnettävät uudet digitaaliset mahdollisuudet on määritelty strategisessa tavoitteessa. Sen pohjalta Skånen aluehallitus on digitalisointistrategiasuunnittelija Kenneth Erikssonin johdolla laatinut konkreettisen toimintasuunnitelman. Keskussairaala on Ruotsin ensimmäisiä rakennuksia, jotka käyttävät huipputeknologisia ratkaisuja kiinteistön hallintajärjestelmässä.

– Ensimmäiset pilottiprojektin raportit ovat jo yllättäneet positiivisesti ja osoittaneet säästöjä. Tulevina vuosina panostamme ja sijoitamme vieläkin enemmän digitaaliseen työskentelytapaan, Eriksson sanoo.

Schneider Electric ja Microsoft yhdessä älykkäiden sairaaloiden hyväksi

  • Pilottiprojekti Skånen aluehallituksen kanssa on osa yhteistyötä Lundin Schneider Electricin R & D-osaston ja Microsoftin kanssa.
  • Projektin tarkoituksena on ratkaista haasteita ja tuoda mahdollisuuksia modernin, innovatiivisen tekniikan hyödyntämiseen sairaalakiinteistöissä.
  • Microsoft Azure -pilvialusta varmistaa arkaluontoisten ja viranomaissäänneltyjen tietojen haun, tallennuksen, analyysin ja vuorovaikutuksen. Yhdessä EcoStruxure Building Advisorin kanssa alustat antavat sairaaloille mahdollisuuden havaita ja käsitellä mahdollisia ongelmia jo ennen niiden syntymistä.
  • Skaalautuva ja turvallinen digitaalinen ratkaisu on mukautettu erityisesti sairaaloille.
  • Lue lisää Schneider Electricin EcoStruxue Building Advisor -ratkaisusta.

Specifier Teamin vetäjä Jan Mattson Schneider Electriciltä puhuu Seinäjoella 5.–6.2.2020 järjestettävillä Sairaalatekniikan päivillä Schneiderin ja Microsoftin yhteistyöstä sekä tekoälyn hyödyntämisestä. Mattsonin puheenvuoro on seminaarialueen päälavalla keskiviikkona 5. helmikuuta kello 14–14.30.

Lähde: MyNewsDesk