HSL-sovellus ladattu puhelimiin yli kaksi miljoona kertaa

HSL-sovellus tuli käyttöön kesällä 2018, ja miljoonan latauksen raja ylittyi noin puoli vuotta myöhemmin. Nyt alle kaksi vuotta palvelun julkaisusta latauksia on kaksi miljoonaa.

Kaksi miljoonaa latausta on paljon, sillä HSL-sovellusta käytetään vain Suomessa ja täälläkin vain rajatulla alueella, Helsingin seudulla. Kun laskuista jätetään pelit, monikaan kotimainen sovellus ei kerää yhtä suuria latausmääriä. Vuonna 2019 HSL-sovellus oli pelejä lukuun ottamatta ladatuin ilmainen iPhone-sovellus koko Suomessa.

Myös yhä suurempi osuus HSL:n lipuista ostetaan sovelluksella: vuonna 2019 HSL-sovelluksella myytiin lippuja yli 108 miljoonalla eurolla, mikä on liki kolmasosa euromääräisestä lipunmyynnistämme.

Suomen digimenestyjät 2020 -tutkimuksessa HSL-sovellusta kiitettiin siitä, että palvelun etusivu on mahdollista personoida käyttäjänsä kiinnostuksen ja tiedontarpeen mukaiseksi. Käyttäjä voi valita omaan uutisvirtaansa joukkoliikenneuutiset haluamistaan aiheista ja valitsemiltaan alueilta.

Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakkaita kuunnellen

”Kehitämme HSL-sovellusta jatkuvasti, jotta se vastaisi mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeisiin. Olemme kasvattaneet palvelun lippuvalikoimaa ja ottaneet käyttöön uusia maksutapoja. Lisäksi olemme parantaneet laadunvalvontaa ja tehostaneet kehitystyötämme. Tämän ansiosta sovelluskauppojen asiakasarvostelut ovat parantuneet: elokuussa 2019 HSL-sovellus sai 1,7 tähteä ja nyt toukokuussa 2020 3,7 tähteä viidestä”, konseptin omistaja Timo Kiiveri sanoo.

Kuluvan kevään ja kesän aikana HSL-sovellukseen on tulossa jälleen uusia maksutapoja: Eazybreak- ja Smartum-työmatkaedut sekä Pivo. Syksyllä mukaan saadaan myös ePassi-työmatkaetu.

HSL-sovelluksen voit ladata maksutta Android- ja iPhone -älypuhelimiin App Storesta ja Google Play -sovelluskapasta.

Lähde: STT Info