Miten voi ostaa Ethereumia? Ohjeet 2022

Kryptovaluuttoihin sijoittamisesta on tullut arkisempaa, kuin mitä se vielä 5 vuotta sitten oli. Viisi vuotta sitten kryptovaluuttoihin sijoittamista pidettiin yleisesti liian riskialttiina, mutta kuluneiden vuosien aikana yhä useampi on hajauttanut osakesalkustaan pienen osan myös kryptoihin.

Ethereum on Bitcoinin jälkeen toiseksi tunnetuin kryptovaluutta, ja valuutta on saanut kehuja varsinkin edistyksellisestä teknologiastaan. Monen asiantuntijan mielestä Ethereumin teknologia on Bitcoiniin verrattuna kuin eri sukupolvea. Ethereum mahdollistaa myös turvallisten älysopimusten tekemisen, joten sille povataan paljonkin erilaista käyttöä lähitulevaisuudessa. Miten sitten ostaa Ethereumia ja mitä tulisi ottaa huomioon ennen ostamista? Tällä sivulla käydään yksityiskohtaisesti läpi Ethereumin ostamiseen liittyviä kysymyksiä.

Ethereumiin sijoittaminen

Ethereum on yksi markkinoiden arvokkaimmista kryptovaluutoista, mutta se ei ole kolikkoa kohden läheskään yhtä arvokas kuin Bitcoin. Tästä huolimatta Ethereum tarjoaa monipuolisen alustan sekä krypto- että perinteisille kaupankäyntimarkkinoille, mikä viittaa siihen, että sen arvo tulee nousemaan pitkällä aikavälillä. Kehittämisen varaa ja potentiaalia on joka tapauksessa, ja mitä enemmän Ethereumia otetaan käyttöön esimerkiksi liiketoimintaympäristöissä, sitä nopeammin sen arvo nousee.

Nyt voi siis edelleen olla otollinen hetki sijoittaa Ethereumiin, jos haluat olla hyötymässä sen arvon kasvusta tulevaisuudessa. Hyvää tässä tilanteessa on myös se, että tietoa kryptovaluuttojen ostamisesta löytyy netistä jo runsaasti. Jos olet kiinnostunut Ethereumin ostamisesta, on siihen liittyvää hyödyllistä tietoa tarjolla esimerkiksi ethkurssi.fi osoitteessa.

On tärkeää muistaa aina, että kryptovaluutat eivät ole säänneltyjä sijoituksia, joten kun päätät sijoittaa niihin, otat vastuun sijoittamiseen liittyvistä riskeistä. Kryptovaluutat ovat spekulatiivisia ja epävakaita sijoituksia, joita on vaikea ennustaa. Ethereum, kuten lähes kaikki muukin kryptovaluuttoihin liittyen, on korkean riskin sijoitus.

Mikä on Ethereum?

Ethereum suunniteltiin lohkoketjualustaksi, jonka avulla voidaan rakentaa monenlaisia sovelluksia ja uusia kryptovaluuttoja. Sitä ei siis suunniteltu alun perin vain virtuaalivaluutaksi. Se on ennen kaikkea autonominen, turvallinen ja hajautettu lohkoketjuteknologiaan perustuva tietojenkäsittelyalusta.

Ethereum on parhaiten tunnettu Ether-kryptovaluutasta, joka onkin markkinoiden tunnetuin virtuaalivaluutta heti Bitcoinin jälkeen. Ethereumin lohkoketjuun voidaan kehittää myös omia virtuaalivaluuttoja. Ethereumin teknologia tekee mahdolliseksi läpinäkyvän ja hajautetun tietokannan, jota on mahdollista käyttää hyvin monin eri keinoin.

Mitä sitten tarkoittaa läpinäkyvyys alustaan liittyen? Se tarkoittaa, että aina on mahdollista tarkistaa, mitä lohkoketjussa on aiemmin tapahtunut. Transaktioita voi siis seurata kuka tahansa ja tieto ei ole salaista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että osapuolten henkilöllisyys paljastuisi. Käyttäminen on siis useiden muiden kryptovaluuttojen tapaan anonyymiä.

Lohkoketju ja EVM

Lohkoketju on periaatteessa transaktioloki, jonka teknologian osallistujat jakavat keskenään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakkerin olisi murtauduttava lukuisiin tietokoneisiin samanaikaisesti voidakseen muuttaa transaktiotietoja. Koska lohkoketjut ovat periaatteessa täysin suojassa hakkereilta, ne sopivat erinomaisesti arvon säilyttämiseen ja sovelluksiin, joissa tarvitaan suurta turvallisuutta.

EVM (Ethereum Virtual Machine) on Turing-täydellinen sovellus, joka hoitaa Ethereum-verkkoa. Se on yksi Ethereumin ydinkäsitteistä ja sitä voidaan pitää myös Ethereumin moottorina. Toisin sanoen se tuo ohjelmistot kaikkien saataville ohjelmointikielestä riippumatta. EVM voidaan nähdä siis lohkoketjusovellusten rakentajana, jonka avulla uusien sovellusten luominen on helppoa ja tehokasta.

Ethereumin ostaminen välityspalvelusta

Yksinkertaisin tapa hankkia kryptovaluuttoja on epäilemättä ostaa ne välitysyhtiöltä, joka seuraa ja hallinnoi transaktiota puolestasi. Siihen liittyy luonnollisesti joitakin lisämaksuja, mutta ne ovat usein sen arvoisia, koska vältät ajan tuhlaamisen. Tämä sopii hyvin myös aloittelijoille, jotka ovat sijoittamassa Ethereumiin ensimmäistä kertaa ja arvostavat ostamisen helppoutta.

Välityspalvelun valitseminen ei vaadi yhtä paljon tutkimusta kuin oikean Ethereum-lompakon valitseminen. Alustan tärkein kriteeri on, että transaktiot ja kaupankäynti ovat turvallisia ja läpinäkyviä.

Voit helposti ostaa Ethereumia perinteisillä valuutoilla, kuten euroilla tai dollareilla, kaikilla tunnetuimmilla kaupankäyntialustoilla. Jotta voit ostaa Ethereumia, sinun on luonnollisesti ensin rekisteröidyttävä. Ethereum-ostoksen tekemiseen voi käyttää yleisimpiä maksutapoja. Pankkikortti ja luottokortti ovat lähes aina tarjolla ja monessa palvelussa voi ostaa myös suoraan verkkopankkitunnuksilla.

Kun ostat Ethereumia, se siirtyy automaattisesti käyttämäsi palvelun tilille. Suosittelemme kuitenkin, ettet jätä valuuttaa sinne liian pitkäksi aikaa, etenkään jos olet ostanut paljon. Tällöin apuun tulee lompakko, josta seuraavaksi lisää.

Milloin tulisi käyttää lompakkoa?

Ei ole välttämätöntä käyttää erillistä Ethereum-lompakkoa, jos sijoitat pieniä summia. Lompakon käyttäminen on kuitenkin järkevää aina, jos haluat sijoittaa merkittävän summan.

Virtuaalilompakot ovat olemassa samasta syystä kuin perinteiset pankkitilit. Rahasi ovat siis lompakossa turvassa ja odottavat, että niiden arvo kasvaa ja niitä voidaan tarvittaessa käyttää verkossa myös vaihtovälineenä.

Erillinen Ethereum-lompakko suojaa sinua varkauksilta. Jos arvostat älylaitteiden mukavuutta, kaikki edellä luetellut toiminnot voidaan suorittaa myös älypuhelimella, jolloin myös mobiililompakko on paras vaihtoehto.

Mikäli olet sijoittaja, joka haluaa vain käydä CFD-kauppaa Ethereumilla, sinun ei tarvitse huolehtia Ethereumin säilyttämisestä tai erillisen Ethereum-lompakon hankkimisesta. Tämä johtuu siitä, että kun sijoitat CFD-kaupankäyntiin, et omista itse Ethereumia. Tällöin käyt kauppaa vain Ethereumin hinnanmuutoksilla.

Ota huomioon ennen sijoittamista

Varaudu epävakauteen, äläkä sijoita enemmän kuin olet valmis menettämään. Tämä sopii neuvoksi myös kryptovaluuttoihin sijoittaessa. Digitaalisen omaisuuden markkinat ovat vielä kypsymättömät ja puutteellisesti säännellyt, joten kryptovaluuttojen hinnat voivat heilahtaa dramaattisesti päivittäin. Aseta aina kaikki pakollinen, kuten laskujen maksaminen, kryptovaluuttasijoittamisen edelle.

Sijoittajana on aina tärkeä pohtia myös itselle sopiva riskitaso. Vaikka Ethereumilla on jo melko pitkä historia markkinoilla ja huomattava määrä kehittäjiä ja käyttäjiä, sitä pidetään spekulatiivisena omaisuuseränä. Ethereumin arvo voi romahtaa myös sen teknologiaan liittymättömistä syistä, kuten eri maiden ja yhteisöjen lainsäädännöstä.

Vaikka Ethereum on tehnyt ihmeitä pitkällä aikavälillä, sen hinta on ajoittain myös laskenut äkillisesti. Ennen kuin ostat Ethereumia, sinun kannattaa miettiä riskinsietokykyäsi sekä salkkusi järkevää hajautusta ja vakautta. Ja kun ostat, haluat varmistaa, että teet sen mahdollisimman luotettavasta kauppapaikasta.

Onko Ethereum parempi sijoituskohde kuin Bitcoin?

Lyhyt vastaus on, että se riippuu. Sekä Bitcoinilla että Ethereumilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten kyse on myös siitä, mitä etsit kryptovaluuttasijoitukselta.

Bitcoin on alkuperäinen kryptovaluutta, ja se on edelleen markkina-arvoltaan suurin. Se on myös tunnetuin ja laajimmin hyväksytty. Ethereum on puolestaan alusta hajautetuille sovelluksille.

Jos siis etsit kryptovaluuttaa, jolla on mahdollisimman laaja hyväksyntä, Bitcoin on edelleen hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin etsit alustaa, jossa on enemmän joustavuutta ja innovaatiopotentiaalia, Ethereum voi olla parempi sijoitus. Toisaalta alalle on tulossa entistäkin edistyksellisempiä, lohkoketjuja hyödyntäviä uuden sukupolven alustoja, joten myös Ethereumin tulee pystyä kehittymään pysyäkseen ajan hermolla.

Yhteenveto

Ethereum on suosittu kryptovaluutta, jolla on monenlaisia käyttötarkoituksia. Sitä pidetään kuitenkin edelleen spekulatiivisena omaisuuseränä, ja sen arvo voi vaihdella rajusti. Mieti aina riskinsietokykysi ennen sijoittamista ja varmista, että käytät luotettavaa kaupankäyntialustaa.

Ethereumin ostaminen käy helpoiten kaupankäyntialustojen kautta. Jos sijoitat paljon, on turvallisempaa säilyttää Ethereumit kaupankäyntialustan sijaan digitaalisessa lompakossa. Ethereum nähdään tulevaisuuden alustana myös älykkäille sopimuksilla ja muille innovaatioille, joten monen asiantuntijan mielestä vielä ei ole liian myöhäistä sijoittaa tähän lohkoketjuteknologiaan.