OnRobot julkaisee Eyes 2.5D Vision System

Eyes on pitkälle kehitetty, edullinen 2.5D-konenäköjärjestelmä, jolla saadaan syvyysnäkö ja osien tunnistus kaikkiin johtavien valmistajien robottikäsivarsiin saumattomalla integraatiolla. Järjestelmässä on yhden kuvan kalibrointi ja intuitiivinen ohjelmointi, ja sen käyttö on yksinkertaista verrattuna muihin markkinoilla oleviin konenäköjärjestelmiin. Eyes-konenäkö voidaan joustavasti asentaa robotin ranteeseen tai ulkoisesti, joten se sopii lähes kaikkiin rakenteettomiin sovelluksiin, joissa tarvitaan konenäköohjausta.

Robottikäsivarren tehtävänä on usein poimia kohteita, jotka eivät ole suunnaltaan, muodoltaan tai kooltaan samanlaisia. Valmistajat joutuvat usein lisäämään linjastoon rakenteita, syöttösuppiloita ja muita laitteita yhdenmukaisen asemoinnin varmistamiseksi. Tämä nostaa kustannuksia ja lisää monimutkaisuutta, ja lopputuloksena on jäykkä sovellus, joka ei pysty poimimaan erimuotoisia esineitä ja jonka mukauttaminen on hidasta.

”Merkittävä osa asiakaskunnastamme ei halua, että poimittavan tuotteen pitää tulla tietyssä asennossa”, sanoo OnRobotin toimitusjohtaja Enrico Krog Iversen. ”He hankkiutuisivat mielellään eroon kömpelöistä ja kalliista syöttöjärjestelmistä ja rakenteista, mutta konenäköjärjestelmien käyttö ei ole ollut ennen tätä mahdollista. Uusi Eyes-konenäköjärjestelmämme tuo muutoksen asiaan.”

Toisin kuin muut markkinoilla olevat konenäköjärjestelmät, Eyes tarvitsee vain yhden kuvan kalibrointia ja osan tunnistusta varten ja pystyy automaattisesti tarkentamaan saman sovelluksen eri etäisyyksillä oleviin vaiheisiin.

Eyes sopii erilaisten esineiden lajitteluun ja CNC-konepalveluun, jossa metalliosat määritellään ulkoisen muodon perusteella, sekä moniin pick-and-place-sovelluksiin, joissa esineen asennolla on merkitystä. Eyes-järjestelmän edullisessa ja helposti käyttöön otettavassa 2.5D-konenäössä on myös syvyysnäkö.

”2.5D:stä on nopeasti tulossa täydellinen tekniikka konenäköohjattuihin sovelluksiin”, sanoo Iversen. ”Verrattuna 2D:hen se tunnistaa pituuden ja leveyden lisäksi myös osan korkeuden, mistä on hyötyä silloin, kun osien korkeus vaihtelee tai osia on pinottava.”

Eyes voidaan helposti asentaa robotin ranteeseen tai ulkoisesti, ja se integroituu saumattomasti kaikkien johtavien valmistajien yhteistyörobotteihin ja kevyisiin teollisuusrobottikäsivarsiin OnRobotin One System Solution -ratkaisulla,jonka mekaaninen ja tiedonsiirtoliityntä toteutetaan OnRobotsin Quick Changerilla, joka kuuluu nyt integroituna osana kaikkiin OnRobotin tuotteisiin.

Uuden Eyes-konenäköjärjestelmän voi liittää suoraan muihin OnRobot-laitteisiin, joten sitä on erittäin helppo käyttää minkä tahansa OnRobotin tarraimen kanssa. Kun EOAT-työkaluja on kaksi, Dual Quick Changer mahdollistaa tarraimen työkalupisteen (TCP) määrittämisen automaattisesti Eyesin avulla, jolloin ei tarvitse huolehtia eri valmistajien ohjelmistopakettien mahdollisista eroista. Asennuspaikka valitaan sovelluksen mukaan. Ulkoisen Eyes-asennuksen etuna on, että johtoja ei tarvitse ottaa huomioon robotin liikkeissä ja sykli nopeutuu, koska Eyes pystyy ottamaan kuvan ja käsittelemään sitä sillä aikaa, kun robotti tekee muuta.

Lähde: MyNewsDesk