Samsungilta useita MicroLED-, QLED 8K- ja Lifestyle TV -uutisia CES-messuilla

Samsungin CES 2020 -uutuudet ajavat kotiteatteriteknologiaa ja kytkeytynyttä elämäntyyliä eteenpäin kuva- ja ääni-innovaatioilla, muotoilulla sekä älyominaisuuksilla.

Tukholma, 6. tammikuuta 2020 – Samsung esitteli CES 2020 -tapahtumaa edeltävässä lehdistötilaisuudessaanuusia MicroLED-, QLED 8K- ja Lifestyle-televisioita. Yhtiö esittelee mallistoihin entistä suurempia kokovaihtoehtoja, parannetun 8K AI -skaalaustekniikan, uudenlaista muotoilua ja innovatiivista näyttöteknologiaa. Näin Samsung näyttää, että yhtiön 2020-tuotteet luovat uudenlaisia kokemuksia kytketyissä kodeissa.

– Elämäntyylimme kehittyvät, ja niin kehittyvät myös TV-ruudut, jotka tarjoavat kuluttajille reaaliaikaista tietoa ja monenlaisia sisältöjä missä ja milloin he sen haluavatkaan. Visiomme “Screens Everywhere” mukaisesti lähdemme innolla tarjoamaan kuluttajille entistä intensiivisempää kodin viihdekokemusta televisioidemme AI-lisäominaisuuksilla, 8K-teknologialla ja innovatiivisella muotoilulla, sanoo Tommy Nilsson, Samsungin TV-liiketoiminnan johtaja Pohjoismaissa.

MicroLED – uraauurtavaa teknologiaa koteihin

Samsung esittelee kotikäyttöön soveltuvan modulaarisen MicroLED-televisiotekniikan, jossa seuraavan sukupolven paneelitekniikka yhdistyy ennennäkemättömään räätälöitävyyteen. Kuluttajat pääsevät vihdoin henkilökohtaisesti kokemaan, kuinka Samsungin suunnittelu- ja innovaatiotiimit ovat määritelleet uudelleen sen, minkälainen televisio voi olla.

MicroLED-mallisto tulee 75:n, 88:n, 93:n, 110:n ja 150:n tuuman kokoluokissa, soveltuen kaikenlaisiin koteihin ja elämäntyyleihin. Uusissa 88:n ja 150:n tuuman MicroLED-malleissa on ultraohut infinity-muotoilu, joka hävittää kehykset kokonaan kultakin reunalta tavalla, joka saa television uppoamaan osaksi mitä tahansa seinäpintaa. Kuluttajat voivat myös yhdistää toisiinsa useita MicroLED-paneeleja, minkä avulla TV voidaan räätälöidä mihin tahansa tilaan ja käyttöön sopivaksi.

MicroLED-TV:t tarjoavat vallankumouksellisen kuvanlaadun. Tekniikka mahdollistaa entistä suuremman värisyvyyden, tarkemman sävyerottelun ja terävyyden sekä peräti 5000 nitin huippukirkkauden. Lisäksi ne hyödyntävät syväoppimiseen perustuvaa kuvanparannustekniikkaa, millä ne tarjoavat huippukuvanlaatua kuvalähteestä riippumatta. Lopputuloksena on täysin uudenlainen TV-katselukokemus kotona.

8K QLED -mallisto kehittyy parannetulla 8K AI Quantum Processor -suorittimella ja uudella muotoilulla

Samsungin lippulaivatelevisio Q950TS QLED 8K TV on markkinoiden ensimmäinen televisio, jossa yhdistyy tyrmäävän ohut muotoilu, 8K-kuvanlaatu ja immersiivinen surround-äänikokemus. Lisäksi Q950TS-mallissa on uusi Infinity Screen-muotoilu, jossa ruutu-runko-suhde on peräti 99 prosenttia ja joka mahdollistaa omaa luokkaansa olevan katselukokemuksen.

Tyrmäävä 8K-tarkkuus varmistaa, että Q950TS tarjoaa markkinoiden parhaan LCD-kuvanlaadun. Televisio on varustettu uudella 8K AI Quantum Processor -suorittimella, sisäänrakennetulla 8K AI -skaalausmenetelmällä ja syväoppimistekniikalla, joilla alemmat tarkkuudet skaalataan automaattisesti elävän tarkaksi 8K-kuvaksi. Uusi Adaptive Picture -toiminto optimoi kuvaa analysoimalla sekä katseluympäristöä että yksittäisiä kohtauksia katsottavasta sisällöstä. Lippulaivatelevision ytimenä toimiva AI Quantum Processor -suoritin osaa myös hallita Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa älykotialustaa, minkä avulla käyttäjät saavat nauttia huippukuvanlaadun lisäksi myös parannetusta älykotilaitteiden käytettävyydestä ja ohjauksesta.

Yhteistyössä lukuisten kuvanlaatuparannusten kanssa toimivat QLED 8K:n premium-tason ääniominaisuudet, kuten Q-Symphony, Object Tracking Sound (OTS) ja Active Voice Amplifier. Nämä toiminnot maksimoivat mukaansatempaavan äänentoiston tuottamalla moniulotteista ja dynaamista ääntä, joka vastaa hyvin kookkaan näytön katselukokemukseen.

Lifestyle-televisio “The Sero” saapuu Pohjoismaihin

Samsung kasvattaa Lifestyle-televisioiden valikoimaansa The Sero -mallin maailmanlaajuisella julkaisulla. The Sero, joka tarkoittaa korean kielellä “pystysuoraa”, on käytettävissä sekä vaaka- että pystyasennoissa, aivan kuin älypuhelin tai tabletti. Viime vuoden Etelä-Koreaan rajoittuneen julkaisun jälkeen Samsung laajentaa vuonna 2020 The Sero -television saatavuutta useille markkinoille eri puolilla maailmaa.

The Sero -televisio toimii luonnollisesti yhdessä käyttäjän mobiililaitteiden kanssa, ja esittää sisältöä sekä vaaka- että pystyasennoissa. Kuluttajat voivat näin nauttia monenlaisesta sisällöstä – kuten sosiaalisen median syötteistä, YouTubesta ja omista videoista – mobiililaitetta parhaiten vastaavassa näyttöasennossa.

CES:in Best of Innovation -palkinnon voittajana The Sero yhdistää Samsungin viimeisimmän näyttöosaamisen ja avaa uudenlaisen tavan lähestyä kodin viihdeteknologiaa. Lopputulos vastaa alati kasvavan mobiilikeskeisen yleisön tarpeisiin ja kulutustapoihin.

– Tämän päivän kuluttaja odottaa television istuvan hänen yksilölliseen elämäntyyliinsä. Samsung määrittelee nyt TV:n roolin uudelleen luomalla digitaalisia innovaatioita ja uudenlaista muotoilua asiakkaidensa elämää parantamaan, Nilsson toteaa.

Lähde: MyNewsDesk