Sonyn kompakti ja suorituskykyinen 48” MASTER-sarjan A9 4K HDR OLED TV -malli nyt tilattavissa ennakkoon

Kahdeksan miljoonaa itsevalaisupikseliä OLED-paneelissa sekä luokkansa parhaat liike- ja äänitekniikat tarjoavat huippuluokan katselukokemuksen kompaktissa 48-tuuman koossa.

Sonyn MASTER-sarjan tuorein malli A9 4K HDR OLED on nyt tilattavissa ennakkoon Suomessa. A9 tuo Sonyn viimeistellyt tekniset innovaatiot myös pienempiin olohuoneisiin 48-tuuman koon ansiosta.

X1™ Ultimate -kuvaprosessori on A9:n suorituskyvyn ydin. Se analysoi kuvadataa ja tuottaa kontrasteiltaan laadukasta kuvaa, jossa musta on todella mustaa ja kirkkaus kohdillaan. Pixel Contrast Boosterin avulla kahdeksan miljoonaa itsevalaisupikseliä ja Sonyn alkuperäinen OLED parantavat visuaalista kokemusta tuoden esille aiempaa syvemmänkin mustan, aidot värit ja laajan katselukulman. Suuren suosion saanut Sonyn X-Motion Clarity -tekniikka puolestaan näyttää esimerkiksi nopeatempoiset toimintaelokuvat ja urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.

Tavallisissa televisioissa kaiutin on näytön alla, joten ääni ja kuva ovat usein epätahdissa. A9:ssä on Sonyn Acoustic Surface Audio -tekniikka, jossa näyttö toimii kaiuttimena. Näytön takaosassa oleva innovatiivinen ohjain värähtelee huomaamattomasti ja saa äänen kuulumaan suoraan sen lähteestä – dialogi kuuluu hahmojen kohdalta ja moottorin ääni autosta. Acoustic Surface Audion ansiosta A9 on erittäin ohut ja subwoofer on sijoitettu television takaosaan, jossa se luo bassovetoisemman äänen – ideaali elokuvien katsomiseen.

A9:stä löytyy myös tuttu Netflix Calibrated Mode, minkä ansiosta Netflix-sisällöt toistuvat täysin tarkoitetulla laadulla. Lisäksi siinä on IMAX® Enhanced™ -ominaisuus, joka taka korkealaatuiset värit, hyvän kontrastin sekä selkeän äänen myös kotioloissa.

Samoin uutudessa on Ambient Optimization -ominaisuus, joka optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se mukauttaa kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen ympäristön valoon, lisäten kirkkautta valoisissa tiloissa ja vähentäen pimeissä täydellisen kuvan valoisuustasapainon saavuttamiseksi. Tekniikka tunnistaa jopa huoneessa olevat esineet, kuten verhot ja huonekalut, jotka voivat imeä itseensä ääntä tai heijastaa sitä. Niinpä se hienosäätää akustiikkaa mahdollisimman todenmukaisen äänen aikaansaamiseksi.

Android TV™ sekä sisäänrakennettu Google Assistant, Google Play Store ja Chromecast tarjoavat käyttäjille helpon pääsyn sisältöön, palveluihin ja laitteisiin laajan alustansa kautta. Myös Sonyn alkuperäisiä käyttöliittymävalikoita ja ääniohjauksia on parannettu huomioiden ahkera päivittäinen käyttö. Google Assistant ja Amazon Alexa-yhteensopivien laitteiden avulla voi toistaa ja hallita videoita YouTubesta sekä vaihtaa kanavaa tai äänenvoimakkuutta Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Apple® AirPlay® käyttäjät voivat katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia ja pelata pelejä suoraan muista laitteista, kuten iPhonesta®, iPadistä® tai Mac®-tietokoneelta. Apple HomeKit™ -teknologia takaa helpon ja turvallisen kontrollointimahdollisuuden Applen laitteista.

Hinnat ja saatavuus

Sonyn MASTER-sarjan A9 4K HDR OLED TV on tilattavissa ennakkoon nyt ja laajasti saatavilla kautta Euroopan elokuun aikana. Suositushinta on 1 900,00 euroa.

Sony MASTER-sarjan A9 (48”) 4K HDR OLED TV:

 • Äskettäin lisätty 48-tuumainen television kohtaa kuluttajien toiveen pienemmästä korkealuokkaisesta OLED-televisiosta.
 • Pieni ja keskelle sijoitettu alumiinijalusta tarjoaa joustavuutta pienempiin tiloihin.
 • Tarjoaa luokkansa parhaan kuvanlaadun pienemmässä koossa.
 • Sisältää Sonyn korkealuokkaisen OLED-television ominaisuudet, kuten Picture Processor X1™ Ultimate, Pixel Contrast Booster ja Acoustic Surface Audio™.
 • Suuren suosion saanut X-Motion Clarity -tekniikka näyttää esimerkiksi nopeatempoiset urheilutapahtumat ruudulla selkeämmin ja sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin.
 • Uusi Ambient Optimization -ominaisuus optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.
 • TRILUMINOS™ Display -näyttö toistaa hienovaraisesti värien, valon ja gradaation vivahteet videolinssistä olohuoneeseen.
 • Dolby Vision™- ja Dolby Atmos™ -yhteensopivuus
 • §Helppo yhdistää monenlaisten laitteiden, kuten Apple AirPlay 2:n, HomeKitin ja Amazon Alexan, sekä älykaiuttimien kanssa.
 • Android TV:n ansiosta monet palvelut ja laitteet ovat nopeasti käyttöön otettavissa.
 • §Netflix Calibrated Mode ansiosta Netflix-tuotantoja voi katsoa yhtä laadukkaasti kuin ne on tehtäessä mietitty.
 • §IMAX® Enhanced™ -ominaisuus, joka taka korkealaatuiset värit, syvän kontrastin sekä selkeän äänen, mahdollisuus immersiivisen viihdekokemuksen saavuttamiseksi myös kotioloissa.

[1]Ominaisuuksien ja yhteensopivien laitteiden saatavuus vaihtelee maittain.

[2] Google Home (myydään erikseen) on yhteensopiva Android TV:n sisältävien televisioiden kanssa.Vaatii yhteensopivien laitteiden yhdistämistä samaan langattomaan verkkoon. Lataa Google Home -sovellus iPhone App Storesta tai Google Playstä. Kolmannen osapuolen sovellus voi vaatia myös muita toimenpiteitä. Käyttäjän on linkitettävä yhteensopivat laitteet toiminnan ohjaamiseksi. Kun lataus on valmis, Google Home -ominaisuus voidaan kytkeä Sony-laitteeseen ääniohjaustoiminnon käyttämiseksi.

[3]Amazon Alexa -yhteensopivat laitteet (myydään erikseen), jotka ovat yhteensopivia Android TV:tä tukevien Sony-televisioiden kanssa. Amazon-tili vaaditaan. Tilauksia saatetaan tarvita tietyn sisällön käyttämiseksi.Yhteensopivat laitteet vaativat Internet-yhteyden. Amazon, Echo, Alex ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.comInc:ntai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

[4] Apple® AirPlay® 2 ja HomeKit™ -ominaisuudet ovat saatavilla FY19-malleissa ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 ja XG85 (85”, 75”, 65” ja 55”) sekä FY20-malleissa ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 ja XH80. AirPlay 2 ja HomeKit -ominaisuudet vaativat iOS-laitteen päivityksen iOS 12.3 tai uudemman tai Mac macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, ja macOS ovat Apple Inc. tavaramerkkejä, rekisteröity Yhdysvaltoihin ja muihin maihin. Ohjelmistöpäivitys vaatii nettiyhteyden.

Lähde: MyNewsDesk