Sony Xperia 1 II nyt tilattavissa ennakkoon ja kaupoissa kesäkuun loppupuolella – Kuvausominaisuudet ammattilaiskameran tasoa

  • Kolmilinssikamera tukee edistyksellisiä kuvatekniikoita yhdessä erinomaisen ZEISS-optiikan kanssa, kalibroituna erityisesti Xperia 1 II:lle ja ZEISS T*-teknologialle.
  • Alan johtava automaatiotarkennustekniikka: jatkuva, jopa 20 fps[i]-sarjakuvaus, joka laskee AF/AE[ii] -automaattitarkennuksen ja valotuksen jopa 60 kertaa sekunnissa. Myös Real-time Eye AF -ominaisuus eläinten ja ihmisten kuvaamiseen[iii]
  • Cinema Pro “powered by CineAlta” -sovelluksella voi tallentaa videoita useilla ruutunopeuksilla ja muokata elokuvia ammattilaisten tavoin[iv]
  • Huippuluokan äänenlaatu yhteistyössä Sony Music Entertainmentin kanssa, etupuolen stereokaiuttimet sekä uusi 360 Reality Audio -teknologia optimaalisen 360-asteisen kuuntelukokemuksen saavuttamiseksi.[xiii]
  • 21:9 CinemaWide 6,5-tuuman 4K HDR OLED -näyttö toistaa värit ennennäkemättömällä tarkkuudella.[v]
  • Uuden sukupolven 5G-yhteys sekä Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform -prosessori yhdistettynä suureen 4000mAh:n akkuun, jonka voi ladata myös langattomasti.

Sonyn uusi Xperia 1 II -puhelin on nyt tilattavissa ennakkoon. Uutuuspuhelin perustuu nopeuteen kaikilla osa-alueilla: siinä on erittäin nopea 5G-yhteys, kolmelinssikamera sekä Sony Alpha-kameroista tutut viimeisimmät kuvausteknologiainnovaatiot.

Xperia 1 II onkin erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneille suunnattu puhelinmalli. Sonyn Alpha-sarjan peilittömistä täyden koon järjestelmäkameroista tuttu 20 fps ja 60 kertaa sekunnissa AF/AE -automaattitarkennus [ii] tarkoittaa, että Xperia 1 II on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa on 20 fps -sarjakuvaustoiminto [i]. Puhelimella voi laadukkaasti kuvata esimerkiksi urheilusuorituksia, luontoa, vilkkaita lapsia ja ylipäätään kohteita, jotka eivät pysy paikoillaan.

ZEISSin erityisesti Xperia 1 II:a varten kehitetyn optiikan lisäksi puhelimen kamerassa on Sony Alpha -sarjan palkittu Eye AF -tekniikka, joka kohdistaa suoraan objektin silmään [iii] jopa liikkeessä. Kamera tarjoaa erinomaisen monipuolisuuden kolmella terävyysalueella: 16mm, 24mm ja 70mm.

Uusi Photography Pro “technology from Alpha” -sovellus tuo Xperia 1 II:een Alpha-kameroista tutun käyttöliittymän, jossa on muun muassa manuaalisäätimet ISO:lle, valotusajalle sekä raakamuotoisten kuvien hallinnointi. Kaksoiskuvadiodikenno[vi], automaattitarkennusjärjestelmä, joka kattaa noin 70 prosenttia anturista[vii], 3D iToF-sensori[viii]sekä uusi 1/1.7” Exmor RS™ -sensori tekevät Xperia 1 II:sta 1,5x herkemmän kuin edellisessä mallissa, mikä edesauttaa aiempaa nopeampaa ja tarkempaa kuvaamista hämärässä.

Xperia 1 II:n Cinematography Pro -applikaatio on “powered by CineAlta” ja tukee 2K 120 fps -tason 10-bitin HDR -kuvaamista[ix]ja 4K HDR -videotallennusta 24, 25, 30 ja 60 fps-nopeudella.[x]Sonyn ainutlaatuinen älykäs tuulisuodatintekniikka vähentää melua ja tuulen häiriöitä selkeän äänitallennuksen aikaansaamiseksi.

Imaging Edge for Mobile yhdistää Xperia 1 II:n Sonyn Alpha -kameraan, minkä ansiosta puhelinta voi käyttää korkealaatuisena ulkoisena näyttönä ja hallintalaitteena. Tämän avulla käyttäjä voi myös siirtää Alphassa otettuja kuvia Xperia 1 II:een värien ja sävyjen tarkistamiseksi ammattitason tarkkuudella.[xi]

Sony Music Entertainment puolestaan on antanut panoksensa siihen, että Xperia 1 II:n käyttö tarjoaa erityisen laadukkaan kuuntelukokemuksen musiikin parissa. Musiikista voi nauttia etustereokaiuttimista, yhdistettynä langallisiin kuulokkeisiin, joissa on 3,5 mm:n liitin, tai langattomista kuulokkeista. 360 Reality Audio[xii]optimoi äänenlaadun TIDALista kuunneltuna[xiii]. Xperia 1 II esittelee myös DSEE Ultimate -sovelluksen. Tämä uusi tekniikka hyödyntää tekoälyä ja parantaa äänen taajuutta ja bittinopeutta automaattisesti reaaliajassa nostaen jokaisen kappaleen mahdollisimman lähelle korkearesoluutioista ääntä.

Pelaamisen ja elokuvista nauttimisen kannalta merkittävä ominaisuus Xperia 1 II:ssa on 21:9 CinemaWide 6,5-tuuman 4K HDR OLED -näyttö. Laite tukee myös DUALSHOCK®4[xiv]-ohjainta. Game Enhancer -ominaisuus antaa pelaajille mahdollisuuden keskittyä peliin. Sen asetusten myötä voi esimerkiksi poistaa käytöstä pelin tarpeettomat toiminnot toimintahäiriöiden estämiseksi, ja näytön kosketusalueen asetukset.

Kaikki tämä on mahdollista Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platformin ja Snapdragon X55 5G Modem-RF -järjestelmän ansiosta. Xperia 1 II:n suoritin- sekä grafiikkaprosessori on 25% nopeampi kuin Xperia 1:ssä. Xperia 1 II on IP65/68 -standardin mukaisesti vedenkestävä[xv] ja sen molemmat puolet on on suojattu Corning® Gorilla® Glass 6 -lasilla. Iso 4000mAh:n akku latautuu nopeasti[xvi]ja langattomasti kiireisenkin päivän aikana.

Xperia 1 II on nyt tilattavissa ennakkoon suositushintaan 1199 euroa. Kauppoihin laite tulee 22. kesäkuuta.

21. kesäkuuta mennessä tehtyjen ennakkotilausten yhteydessä on mahdollista saada kehutut Sonyn langattomat WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet erikoishintaan.

Lähde: MyNewsDesk