Sonyn ZH8 8K HDR Full Array LED -televisiot tulevat pian kauppoihin

— ZH8 tarjoaa 8K-laatuisen kuvan sekä immersiivisen katselukokemuksen —

Sonyn ZH8 8K HDR Full Array -televisiot tulevat kauppoihin kesäkuun alussa. Sonyn hienoimpia kuva- ja äänitekniikoita hyödyntävät ZH8-televisiot ovat mielenkiintoinen uutuus niin elokuvien ja viihteen kuin pelienkin ystäville.

Picture Processor X1™ Ultimate tarjoaa erittäin realistisen katselukokemuksen selkeän ja tarkan kuvanlaadun avulla. Kuva skaalataan lähemmäksi todellista 8K-laatua X-Reality™ PRO:n avulla käyttämällä Sonyn ainutlaatuista 8K-tietokantaa. Object-based Super Resolution optimoi kunkin kohteen resoluution vastaamaan reealimaailman tekstuuria.

ZH8-televisioissa on Sonyn Full Array Local Dimming and Boosting -tekniikka, joka muuttaa dynaamisesti valotasoja näytön osissa, mikä lisää dramaattisesti kontrastia ja kirkkautta. Tasapainottamalla näytön valotehontarkkuutta, tummemmat kohtaukset tulevat tummemmiksi ja kirkkaammat kohtaukset kirkkaiksi. Kontrastia lisää entisestään 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, joka säätää valoitusta kirkkaassa valossa ja syventää mustaa varjoisissa kohtauksissa.

ZH8-televisioista löytyy Sonyn Acoustic Multi-Audio™, joka syventää äänistä nauttimista, ääni tulee ruudulta paikasta, jossa toiminta tapahtuu. Vahvistimia ohjataan erikseen, jotta äänen sijoittelua voidaan hallita tarkasti korkean äänen alueilla parantaakseen äänen painetta ja vakautta. ZH8-televisiot mahdollistaa rakenteen ja ohuen kehyksen ansiosta täydellisen keskittymisen viihteeseen ilman häiriötekijöitä.

Uuden sukupolven pelikonsoleiden näkökulmasta ZH8-televisiot tukevat 60fps-tasoa 8K-laatuisena ja 120fps-tasoa 4K-laatuisena sekä nopeaa reaktiota HDMI-liitännän kautta näytöllä. Näiden ominaisuuksien ansiosta televisiot ovat erinomaisia myös pelaamiseen.

ZH8:sta löytyy tuttu Netflix Calibrated Mode, minkä ansiosta Netflix-sisällöt toistuvat täysin tarkoitetulla laadulla. Lisäksi siinä on IMAX® Enhanced™ -ominaisuus, joka takaa korkealaatuiset värit, hyvän kontrastin sekä selkeän äänen myös kotioloissa.

Uutuusmallissa on myös Ambient Optimization -ominaisuus, joka optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se mukauttaa kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen ympäristön valoon, lisäten kirkkautta valoisissa tiloissa ja vähentäen pimeissä täydellisen kuvan valoisuustasapainon saavuttamiseksi. Tekniikka tunnistaa jopa huoneessa olevat esineet, kuten verhot ja huonekalut, jotka voivat imeä itseensä ääntätai heijastaa sitä. Niinpä se hienosäätää akustiikkaa mahdollisimman todenmukaisen äänen aikaansaamiseksi.

Lisäksi uutuudessa on Android TV™ sekä sisäänrakennettuna Google Assistant[1], Google Play Store ja Chromecast, jotka tarjoavat käyttäjille helpon pääsyn sisälöön, palveluihin ja laitteisiin laajan alustansa kautta. Myös Sonyn alkuperäisiä käyttöliittymävalikoita ja ääniohjauksia on parannettu huomioiden päivittäinen ahkera käyttö. Google Assistant[2]ja Amazon Alexa[3]-yhteensopivien laitteiden avulla voi toistaa ja hallita videoita YouTubesta sekä vaihtaa kanavaa tai äänenvoimakkuutta Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Apple® AirPlay® 2 käyttäjät voivat katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia ja pelata pelejä suoraan muista laitteista, kuten iPhonesta®, iPadistä® tai Mac®-tietokoneelta. Apple HomeKit™ -teknologia takaa helpon ja turvallisen kontrollointimahdollisuuden Applen laitteista.[4].

Hinnat ja saatavuus

ZH8 on tulossa myyntiin kesäkuun alussa hinnoin:

75”: 7 500,00 euroa

85”: 11 000,00 euroa

Sony ZH8 (85” ja 75”) 8K HDR Full Array LED TV:

 • Sonyn erittäin korkea 8K-kontrasti ja realistinen kuvanlaatu.
 • Picture Processor X1™ Ultimate sekä 8K X-Reality PRO; kuva terävöitetään ja tarkennetaan reaaliajassa, ja skaalataan lähemmäksi todellista 8K-laatua käyttämällä Sonyn yksinoikeudellista 8K-tietokantaa.
 • Uusi Frame Tweeter -ominaisuus tuo immersiivisen katselukokemuksen Sound-from-Picture Reality™ -tekniikan ansiosta.
 • Taustavalaistu kaukosäädin helpottaa katselua hämärässä ympäristössä.
 • Kaksiasentoisen jalustan ansiosta mallin voi sijoittaa myös pieneen tilaan.
 • Uusi Ambient Optimization -ominaisuus optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se säätää kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen valoon, lisäten kirkkautta valoisissa huoneissa ja vähentäen pimeissä täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.
 • TRILUMINOS™ Display -näyttö toistaa hienovaraisesti värien, valon ja gradaation vivahteet videolinssistä olohuoneeseen.
 • Dolby Vision™ ja Dolby Atmos™ -yhteensopivuus
 • Sisältää hands free -ominaisuudet.
 • Helppo yhdistää monenlaisten laitteiden kanssa, kuten Apple® AirPlay® 2:n, HomeKitin™ ja Amazon Alexan sekä älykaiuttimien kanssa.
 • 8K 60fps ja 4K 120fps yhteensopivia.
 • Android TV:n ansiosta monet palvelut ovat nopeasti käyttöön otettavissa.
 • Netflix Calibrated Mode ansiosta Netflix-tuotantoja voi katsoa yhtä laadukkaasti kuin ne on tehtäessä mietitty.
 • IMAX® Enhanced™ -ominaisuus, joka takaa korkealaatuiset värit, syvän kontrastin sekä selkeän äänen, mahdollisuus immersiivisen viihdekokemuksen saavuttamiseksi myös kotioloissa.

[1]Ominaisuuksien saatavuus riippuu maasta ja yhteensopivien tuotteiden saatavuudesta.

[2] Google Home -laite (myydään erikseen), joka on yhteensopiva Sony Android TV -laitteiden kanssa.Edellyttää yhteensopivia laitteita, jotka on kytketty samaan langattomaan kotiverkkoon.Lataa Google Home -sovellus iPhone App Storesta tai Google Playsta. Käyttäjän on linkitettävä yhteensopivat laitteet toiminnan ohjaamiseksi. Kun lataus on valmis, Google Home -ominaisuus voidaan kytkeä Sony-laitteeseen ääniohjaustoiminnon käyttämiseksi.

[3] Amazon Alexa -yhteensopivat laitteet (myydään erikseen), jotka ovat yhteensopivia Sony Android TV -laitteiden kanssa. Amazon-tili vaaditaan. Tilauksia saatetaan tarvita tietyn sisällön käyttämiseksi. Sekä Sony TV että Alexa -laitteet vaativat Internet-yhteyden. Amazon, Echo, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc: n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

[4] Apple® AirPlay® 2 ja HomeKit™ -ominaisuudet ovat saatavana malleissa FY19, ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 ja XG85 (85”, 75”, 65” ja 55”) sekä FY20 -malleissa ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 ja XH80. AirPlay 2 ja HomeKit -ominaisuudet vaativat iOS-laitteen jossa on iOS 12.3 tai uudempi, tai Macin, jossa on macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, ja macOS ovat Apple Inc. -yhtiön tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Laiteohjelmiston päivitys vaaditaan verkon kautta. 

Lähde: MyNewsDesk