Spider pasianssi on nettipeli, jota voi pelata ilmaiseksi verkossa ja se tarjoaa jännittävää ajanvietettä kaikille. Peli ei ole yhtä vanha kuin perinteinen pasianssi, mutta se juontaa silti juurensa vuoteen

Pelin säännöt

Ennen pelaamista sinun tulee tutustua spider pasianssin sääntöihin. Pelissä käytetään kahta 52 kortin pakkaa ja korteista 54 jaetaan pinoihin niin, että muodostuu neljä kuuden kortin pinoa ja kuusi viiden kortin pinoa. Pinoista jaetaan ensimmäiset kortit pöydälle kuvapuoli ylöspäin. Loput korteista on pelipöydän laidalla viidessä 10 kortin pinossa.

Pelin ideana on saada kaikki pelialustan kortit suuruusjärjestykseen kuninkaasta ässään värien mukaan. Spider pasianssi toimii suurimmilta osin samoin kuin tavallinen pasianssi. Peliä voi pelata yhdellä tai useammalla maalla ja jos pelaa useilla mailla, voi kortin siirtää myös toisen maan kortin päälle oman maansa lisäksi. Kuitenkin jos kortti on toisen maan päällä, sen alla olevaan korttia ei voi siirtää yhtä aikaa.

Pelissä voi siirtää myös useita kortteja samaan aikaan, mutta niiden on oltava saman värisiä. Peli siis loppuu, kun kaikki kortit ovat kotipesässä oikeassa järjestyksessä.

Pelaa ilmaiseksi

Vaikka spider pasianssi tunnetaan usein rahapelinä nettikasinoissa, peliä voi aivan hyvin pelata ilmaiseksi. Ilmainen pelaaminen vie pelistä rahapelaamisen paineet ja pääset iloitsemaan onnistumisista pelissä ja haastamaan itseäsi eri tavoilla. Voit haastaa myös kaverisi pelaamaan ja voitte myöhemmin verrata tuloksianne.

Jos haluat tutustua muihin ilmaisiin peleihin netissä, käväise ilmaisetpelit.io-sivustolla.

Vaikeus tasot

Spider pasianssissa on useita vaikeustasoja riippuen siitä, miten montaa maata käyttää. Yhdellä maalla pelaaminen on helpointa, sillä korttipinot eivät sekoitu eri maiden välillä, joten helppo taso sopii varsinkin aloittelijoille. Kun on oppinut pelaamaan yhdellä maalla, voi haastaa itseään lisäämällä vielä yhden maan, jolloin korttipakkojen järjestely vaikeutuu. Todelliset spider pasianssi konkarit voivat yrittää läpäistä vaikeimman tason, joka todella haastaa pelaaja useilla korttipinoilla. Vaikeimman tason läpäisy vaatii, että pelaaja tietää erittäin hyvin miten päätellä järjestellä kortteja huipputasolla. Usein pelaajat joutuvat yrittämään vaikeinta tasoa useaan kertaan, sillä peli jumiutuu herkästi, kun mukana on useita maita.

Pelissä kehittyminen

Kun pelaa spider pasianssia, oppii kehittämään omaa päättelykykyään. Netistä voi oppia erilaisia tekniikoita pelissä menestymiseen. Voit esimerkiksi tutustua erilaisiin tutoriaaleihin, joissa kokeneet pelaajat esittelevät pelitapojaan ja strategioitaan. Spider pasianssi perustuu osaltaan tuuriin, mutta omalla päättelykyvyllään ja pelitaidoillaan voi helposti nostaa onnistumismahdollisuuttaan. Kannattaa harjoitella pelin pelaamista useaan kertaan, jolloin tietyt kaavat ja strategiat painuvat mieleen.

Spider pasianssin pelaaminen ei ole vain pelkästään viihdettä, sillä sen pelaaminen kasvattaa itsessään ongelmanratkaisukapasiteettiasi. Kun helppo taso tuntuu liian helpolta, siirry pelaamaan kahdella maalla ja seuraavaksi kolmella tai neljällä maalla. Voit myös haastaa itseäsi yrittämällä pelata mahdollisimman nopeasti, jolloin pääset myös tuloksiin nopeammin ja voit löytää uusia ratkaisuja pelin pelaamiseen. Spider pasianssin haastavammat tasot voivat aiheuttaa turhautumisen tunteita, mutta se kasvattaa sinua myös henkisesti. On silti myös tärkeää pitää pelistä taukoa, jos tuntuu, että pelaaminen tökkii liikaa.

Kannattaa siis kokeilla

Spider pasianssin pelaamisen aloittaminen on erittäin helppoa ja peliä voi pelata täysin ilmaiseksi. Tämän haastavan pelin kautta pääset kokemaan sekä onnistumisen että turhautumisen tunteita, mikä on merkki loistavasta pelistä. Kasvatat pelin avulla omian ongelmanratkaisukykyjä ja päättelytaitojasi, jolloin peli voi auttaa sinua myös oikean elämän haasteissa. Lopulta voit kehittyä todelliseksi spider pasianssi taituriksi ja voit päihittää pelissä kaikki ystäväsi.