Warhammer: The End Times – Vermintide

Warhammer: The End Times – Vermintide kutsuu pelaajat mutanttirottien maailmaan, jossa vilisee miekkoja ja paljon muuta melskettä. Sen taustalla operoi ruotsalainen Farshark-pelistudio ja pelin tavoitteena on puolustaa Skaveneiden valloitus Ubersreikin kaupungissa.

Warhammer: The End Times – Vermintide korostaa ryhmätyön merkitystä ja hyvässä seurassa pelaaminen edistää menestymisessä. Sooloilijoille ei yleensä riitä tilaa ja jos kaveri puuttuu, voi pelaajan kohtalo koitua kovaksi. Jos ryhmä liikkuu pelissä yhdessä, lisää se menestymisen mahdollisuuksia huomattavasti. Jos ryhmätyö ei innosta pelaajaa, kannattaa harkintaan ottaa muut nettipelit.

Pelin ennakkoversio pystyivät huoneolla menestyksellä nostamaan laiskoja kavereita ylös, mutta julkaisuversiossa tätä onnistuttiin parantamaan huomattavasti. Julkaisuversiossa ne kuitenkin edelleen laahaavat jalkojaan ja jäävät jumiin vihollisen ja kovan paikan väliin.

Warhammer: The End Games – Vermintiden pelikokemus

Pelihahmon ohjaaminen on nopeaa ja sujuvaa, mutta kentän rakenteisiin voi ajoittain jäädä liian helposti kiinni, vaikka tilaa näyttäisi olevan tarjolla paljonkin. Tämä voi aiheuttaa turhaan tarpeetonta stressiä, kun suuri rotta hyökkää hahmoa kohti. Jos peliä pelataan netin yli, voi pelaajien liikkeet olla joskus hieman jäljessä omaan ruutuun verrattuna.

Warhammer: The End Games Vermintiden ulkoasussa on puolensa ja puolensa. Osa rakennuksista näyttää hieman vaisuilta ja jotkut rakenteet ovat ehkä liian kiiltäviä ja kumimaisiakin. Kaupungin ulkopuolella sijaitseva luonto näyttää myös joskus hieman laimealta, mutta kaukaiset näkymät ovat puolestaan tyylikkäitä. Pelaajien välittömästä läheisyydestä löytyvät elementit kaipaisivat kuitenkin parempaa toteutusta ja vihollisten ulkoasuakin voisi hieman kohentaa.

Myönteisiä ominaisuuksia ovat kuitenkin valotehosteissa, jotka on toteutettu erinomaisesti ja tarjoavat peliin sen ominaisen synkän tunnelman. Lisäksi valotehosteet tarjoavat pienillä yksityiskohdissaan lisäpontta tunnelman luomisessa, kuten valon heijastumisessa aseista, vedestä ja verestä.

Skavenit puskevat pelaajaa sopeuttamaan pelitapaansa tilanteesta riippuen, koska niitä löytyy pelissä montaa erilaista. Jokainen hahmo pystyy taistelemaan läheltä sekä kaukaa ja tyylejä voi sekoittaa tarpeen tullen yhteen. Pelaaja saattaa kuvitella tuhoavansa viimeisen rotan, mutta nurkan takana odottava joukko odottaa tilaisuuttaan hyökätä synkässä Ubersreikin kaupungissa.