Maailman Diabetespäivä 14.11. – Diabeetikoiden kehittämä ilmainen mySugr-sovellus paljastaa alkavan diabeteksen

Diabeetikot käyttävät mySugr-sovellusta veren sokeritasapainon seurantaan ja saavat sen avulla hälytyksiä, mikäli verensokeri ei ole viitearvojen sisällä. Tyypin 2 diabetes puhkeaa salakavalasti, minkä vuoksi monet sairastuneet elävät ilman diagnoosia ja hoitoa. Arviolta 100 000 suomalaisella on tyypin 2 diabeteksen esiaste, joka kehittyy ilman elämäntapamuutoksia tyypin 2 diabetekseksi.

Suomessa on noin 400 000 1 ja 2 tyypin diabeetikkoa, joiden lisäksi diagnosoimattomia diabeetikoita arvioidaan olevan jopa 100 000.1Verensokerin kohoaminen rasittaa elimistöä. Elämänlaatua heikentävien ja elinikää lyhentävien diabeteksen oheissairauksien riski kasvaa, mitä pidempään henkilö on sairastanut diabetesta.2

Noin kolmanneksella on perinnöllinen alttius sairastua tyypin 2 diabetekseen. Sairastuminen tapahtuu hitaasti vuosien aikana ilman merkittäviä oireita. Tyypin 2 diabeteksen kanssa voi kuitenkin selvitä ilman lääkitystä, mikäli muutokset onnistutaan havaitsemaan riittävän varhain. Tällöin liikunta, ruokavalio ja laihduttaminen voivat riittää laskemaan verensokerin normaaliksi. 3

mySugr helpottaa diabeetikon elämää

mySugr-sovellus on diabeetikoiden suunnittelema digitaalinen käyttöliittymä, joka helpottaa päivittäistä verensokerin seurantaa. mySugr-palvelulla on yli kaksi miljoonaa käyttäjää ja se on maailman käytetyin digitaalinen diabeteksen hallinnan alusta. Helppokäyttöisestä mySugr-palvelusta hyötyvät diabetesta sairastavat sekä tyypin 2 diabetesriskiryhmiin kuuluvat, kuten raskausajan diabetesta sairastaneet naiset ja ylipainoiset.

“Diabetes edellyttää jatkuvaa tiedon keräämistä ja seurantaa, mikä on suoraan sanoen kurjaa. Päivittäisiin rutiineihini kuuluu paljon numerotietoa, kuten verensokeriarvoja, insuliinimäärien sekä hiilihydraattien saannin laskemista. Haluamme tehdä diabeetikoiden elämästä helpompaa ja vähemmän kuormittavaa. Suuri osa mySugrin työntekijöistä, itseni mukaan lukien, on diabeetikoita. Tuotteemme ovat osa päivittäistä elämäämme”, kertoo Ilka Gdanietz, Global Content and Customer Engagement Manager, mySugr.

mySugr-sovellus toimii yhdessä kotikäyttöön tarkoitettujen laitteiden kanssa. Mittaustiedot verensokerin tasosta siirtyvät automaattisesti mySugr-sovelluksen käyttöliittymään, jossa voi samasta paikasta seurata myös muita diabeteksen hoitoon liittyviä tietoja, kuten aterioita ja lääkityksiä.

Verensokeria voi kotioloissa mitata esimerkiksi Rochen Accu-Chek-mittareilla. Mittari, koeliuskat, pistolaite ja lansetit ovat saatavilla apteekeista ilman reseptiä.

mySugr-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Accu-Chek-verensokerimittareiden käyttäjät saavat diabeteksen hoitoa tukevia lisäominaisuuksia aktivoimalla mySugr Pro -version ilmaiseksi.

Lähde: MyNewsDesk


Tutustu samalla ihmeessä myös er-tuki.fi – markkinointipalveluihin.