Samsung esitteli Gamescomissa kaarevan 240 Hz -pelinäyttönsä

 Samsung Electronics julkisti Kölnin Gamescom-messuilla 27 tuuman CRG5-pelinäytön Euroopan markkinoille. Maailman ensi-iltansa jo kesäkuun E3 2019 -messuilla saanut CRG5 on markkinoiden ensimmäinen kaareva näyttö, jossa on 240 Hz:n virkistystaajuus ja G-Sync-yhteensopivuus, jotka yhdessä tarjoavat mukaansatempaavan pelikokemuksen. Messuvieraat voivat kuluvan viikon aikana tutustua uutuusnäyttöön Samsungin 500 neliömetrin osastolla Gamescom-tapahtumassa. CRG5:n lisäksi messuilla on esillä Samsungin 49-tuumainen Super Ultra-wide CRG9 sekä näyttävä 144 Hz:n paneelilla varustettu Space Gaming Monitor (SR75Q).

CRG5: Maailman ensimmäinen 240 Hz:n kaareva pelinäyttö

240 Hz RapidCurve™ -teknologia tarjoaa salamannopean 240 Hz:n virkistystaajuuden Samsungin 1500R:n kaarevassa näytössä. Nvidian G-Sync-tuki eliminoi nykivän kuvan ja repimisilmiön synkronoimalla näytönohjaimen tarjoaman ruudunpäivityksen näytön virkistystaajuuden kanssa. Pelikokemus CRG5:llä on mukaansatempaava, saumaton ja erittäin sujuvaliikkeinen.

– Mahtava pelitietokone vaatii kaverikseen upean pelinäytön, ja Samsungin ensimmäinen G-Sync-tuotteella varustettu C27RG5 täyttää tämän kriteerin tuoden mukanaan vertaansa vailla olevan pelikokemuksen. Liiketoisto on sujuvaa eikä repimistä esiinny, kun kokemusta tukevat Nvidian GTX 10- ja 16- sekä RTX-sarjan näytönohjaimet, toteaa Nvidian G-sync tuotekehityspäällikkö Vijay Sharma.

CRG5:ssa on vaikuttava 3000:1-kontrastisuhde, minkä ansiosta se toistaa ansiokkaasti syvän mustan ja kirkkaan valkoisen. Yksityiskohdat säilyvät sekä kuvan kirkkaimmissa että tummimmissa osissa, minkä ansiosta käyttäjät saavat enemmän irti ruudulla näytetystä sisällöstä. Näytössä on kaareva VA-paneeli (vertical alignment), joka on optimoitu käyttäjän näkökentälle sekä lisäämään keskittymistä kriittisissä pelitilanteissa.

Samsungin kehyksetön muotoilu maksimoi ruutualan, ja jämäkkä Y-jalusta sekä pelidashboard-tyyppinen OSD-valikko säätöineen varmistavat hyvän pelikokemuksen kaikissa ympäristöissä. CRG5:ssa on joukko kuvatiloja, jotka optimoivat kuvan pelityyppien mukaan. Game Mode on valinnainen kuva-asetus, joka säätää mustan tason, gamman, kontrastin, terävyyden sekä värit automaattisesti ja optimaalisesti kaiken tyyppisiin peleihin. Low Input Lag -kuvatila taas minimoi syöttöviiveen pelikoneen ja näytön välillä. Virtual Aim -tilalla voidaan parantaa parantaa tähtäystarkkuutta FPS-peleissä. Eye Saver Mode minimoi näytön tuottaman sinisen valon määrää ja vähentää silmien rasitusta pitkienkin pelisessioiden aikana.

Space Gaming Monitor: pelitila siistiksi

Gamescomissa ensiesiintymisensä tekee myös uusi design-pelinäyttö Space Gaming Monitor (SR75Q), jossa on huippunopea 144 Hz:n virkistystaajuus ja AMD Freesync -tuki. 32-tuumaisessa näytössä on 2560 x 1440 -tarkkuus, ja The Space -malliston tyylikkään muotoilun ansioista näytön voi asentaa seinää myötäileväksi. Näytön jalustan voi myös vetää irti seinästä katselutarpeita myötäillen – peräti pöydän tasolle asti. Space Gaming Monitor tarjoaa ennennäkemätöntä käyttöjoustavuutta optimaalisen peliympäristön saavuttamiseksi. Mukana tuleva HDMI Y -kaapeli varmistaa, että näyttöön kytketyt johdot pysyvät piilossa ja peliympäristö siistinä. Space Gaming Monitor -näytön mukana tulee integroitu puristin, jolla näytön jalustan voi helposti ja varmasti kiinnittää mihin tahansa pöytätasoon.

CRG9 49″: Upea pelinäyttö Dual QHD -tarkkuudella

Samsungin CRG9 49” voitti CES 2019 -tapahtumassa Best of Innovation Award -palkinnon tietokoneiden lisävaruste -kategoriassa ja sai myös kunniamaininnan pelituotekategoriassa. Näyttö on ensimmäinen Super Ultrawide -näyttö, jossa on HDR 1000 -valovoima ja Dual QHD -tarkkuus (5120 x 1440). Kooltaan se vastaa kahta 27-tuumaista 16:9-kuvasuhteen näyttöä ilman näkökenttää häiritseviä kehyksiä. CRG9 tarjoaa yli miljardin sävyn (95% DCI-P3) väritoiston ja 1000 nitin huippukirkkauden, jotka yhdessä varmistavat, että värimaailma on realistinen ja yksityiskohdat säilyvät sekä kuvan kirkkaimmissa että tummimmissa osissa. CRG9 tukee 120 Hz:n virkistystaajuutta, jolla minimoidaan liikkeen viive sekä liikesumeutuminen. FreeSync™ 2 HDR -tekniikka tuo saumattoman ja sulavan pelikokemuksen vähentämällä liikkeen nykimistä ja ruudun repeilyilmiötä. Virtual Aim -kuvatilalla voi parantaa tähtäystarkkuutta FPS-peleissä, ja CRG9:n kaarevuus ja ultralaajapaneeli varmistavat, että pelaaja voi uppoutua pelielämykseen täydellisesti.

Samsungin CRG5 ja CRG9 ovat heti tilattavissa. Suositushinnat 27CRG50: 399 € ja CRG9: 1499 €. Space Gaming Monitorin myynti alkaa puolestaan vuoden viimeisellä neljänneksellä ja suositushinta ilmoitetaan myöhemmin.

Lähde: MyNewsDesk


Kiinnostaako sinua kenties urheiluun liittyvät aiheet? Käy piipahtamassa myös sportting-sivuston tarjontaan!