Samsung rikkoo rajoja: Nyt voit lähettää selfiesi avaruuteen

Samsung mahdollistaa nyt selfie-kuvien lähettämisen avaruuteen. Yhtiö lähettää Galaxy S10 5G -puhelimen korkeapaineisella heliumilmapallolla stratosfääriin, minkä ansiosta pian myös muut kuin astronautit voivat kehua, että ovat ottaneet omakuvan avaruus ja maapallo taustallaan.

Tukholma, 16. lokakuuta 2019 – Samsung paljastaa tänään SpaceSelfie-projektin, joka rikkoo puhelinten kykyjen rajoja entisestään. SpaceSelfiessä Galaxy S10 5G lähetetään ylös stratosfääriin, missä ihmiset voivat saada selfiensä kuvatuksi avaruudessa. Kuluttajat voivat saada mahdollisuuden päästä osaksi 200-tuntista SpaceSelfie-matkaa lataamalla kuvansa Mission Control -sivustolle.

– Päätimme antaa ihmisille mahdollisuuden nähdä kasvonsa avaruudessa ja näyttää samalla, miten upeisiin saavutuksiin Samsung-näytöt yltävät. Pyrimme aina koettelemaan mahdollisen ja mahdottoman rajoja, ja SpaceSelfie-projekti todella osoittaa, mihin Samsungin teknologia kykenee – jopa avaruuden rajamailla, toteaa Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe.

Projektin ensimmäinen SpaceSelfie julkistetaan 23. lokakuuta tähtiä kuhisevassa tapahtumassa, joka järjestetään vastikään avatussa Samsung KX Experience Center -keskuksessa (Kings Cross, Lontoo). Ensimmäisen valokuvan ottaa näyttelijä ja malli Cara Delevingne.

– Rakastan ajatusta avaruusmatkailusta, ja odotankin kovasti Samsungin SpaceSelfie-projektin aloittamista sekä ensimmäisenä avaruusselfieen pääsyä. Suunnittelen jo, miten saisin napattua kaikkein eeppisimmän omakuvani. Tulee olemaan jännittävää nähdä, miten fanini tulkitsevat tämän haasteen selfien avaruuteen viemisestä, sanoo Cara Delevingne.

Miten SpaceSelfie toimii?

10,5 x 18 metrin korkeapaineinen heliumsääilmapallo lähetetään avaruuden rajalle Etelä-Dakotasta, Yhdysvalloista. Pallo kantaa SpaceSelfie-avaruuskapselin ja Galaxy S10 5G:n lähes 20 kilometrin korkeuteen. Laitteisto on suunniteltu kestämään stratosfäärin rankkoja olosuhteita, ja kuvauskalusto osaa huomioida horisontin kaarevuuden ja auringon heijastukset. Kuvauslaitteisto ja Galaxy S10 5G saavat virtansa auringosta.

Maan pinnalla älypuhelinten käyttäjät saavat mahdollisuuden ottaa itsestään avaruusselfien. Tämä onnistuu lataamalla omakuva Mission Control -sivustolle. SpaceSelfie-projektia varten on kehitetty kaksi sovellusta. Ensimmäinen sovellus on käyttäjille maan pinnalla, ja se on suunniteltu lähettämään ja vastaanottamaan tietoa ja selfie-kuvia Mission Control -sivuston ja avaruuskapselin välillä. Toinen, S10 5G:lle kehitetty sovellus, sijaitsee avaruuskapselissa. Se kommunikoi SpaceSelfie-laitteiston kameran ja puhelimen kanssa. Sovellus pitää myös huolen siitä, että Mission Control -sovellus tarjoaa käyttäjille näyttäviä kuvia, jotka ovat helposti jaettavissa omiin some-kanaviin.

Näin Galaxy S10 5G:tä on testattu ennen avaruusmatkaa

Jotta Galaxy S10 5G varmasti kestäisi ankarat olosuhteet ja ilmanpaineen korkeuksissa ilman erillistä eristävää suojakoteloa, laite on läpikäynyt rankat testit ennen lähtölaukausta. S10 5G on selvinnyt jopa -65 celsiusasteen lämpötiloista. Lisäksi laitteen 6,7-tuumainen Dynamic AMOLED -näyttö ei testien perusteella säröile tai kerää kosteutta äärimmäisessäkään korkeudessa.

Lähde: MyNewsDesk


Tutustu myös esports eli elektronisen urheiluun sekä peleihin liittyviä aiheita eepelit-sivustolta!