Tässä on Galaxy Z Flip – Samsungin ensimmäinen puhelin taittuvalla lasinäytöllä

Galaxy Z Flip on hienostunut, kompakti ja joustavan innovatiivinen puhelin. Sen uraauurtava taittuva lasinäyttö avaa uudenlaisia mahdollisuuksia ja kokemuksia älypuhelinten käyttäjille.

Espoo, 11. helmikuuta 2020 – Samsung esittelee tänä iltana Galaxy Z Flipin – vallankumouksellisesti muotoillun puhelimen, jossa on Samsungin ensimmäinen taittuva lasinäyttö. 6,7-tuumainen näyttö taittuu kätevästi pienemmäksi paketiksi, joka sopii käteen, taskuun tai käsilaukkuun, ja pitää samalla näyttöpinnan suojassa. Galaxy Z Flipin sarana, Hideaway Hinge, sisältää innovatiivista teknologiaa, ja laitteen käyttöliittymä on muokattu sopimaan juuri tälle uniikille näytölle. Käyttöliittymän ansiosta Galaxy Z Flipillä on mahdollista ottaa kuvia ja videoita sekä tehdä videopuheluita uusilla, fiksuilla tavoilla ilman tarvetta pitää puhelinta kädessä.

– Intohimomme on koetella jatkuvasti teknologian rajoja ja kehittää uusia kokemuksia asiakkaillemme. Galaxy Z Flip -puhelimen uusi muotoilu ja taittuva lasinäyttö laajentavat jälleen käsitystämme siitä, mikä älypuhelimilla on mahdollista. Uskomme uutuuden viehättävän erityisesti tyylitietoisia, luovia ja todellisia uusia innovaatioita hakevia käyttäjiä, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Muoti kohtaa innovatiivisen teknologian

Galaxy Fold oli merkittävä lähtölaukaus uuteen taittuvien puhelinten aikakauteen. Nyt Samsung haluaa jatkaa tulevaisuuden muovaamista Galaxy Z Flipillä. Kyseessä on täysin uuden, taittuviin puhelimiin keskittyvän Z-laitesarjan ensimmäinen tuote, joka viestii Samsungin sitoutumisesta tähän laitekategoriaan. Galaxy Z Flipin kompakti ja tyylikäs muotoilu on suunnattu eritoten sosiaalisille ja rohkeille käyttäjille, jotka kokevat teknologian olevan kiinteä ja luonnollinen osa elämää.

  • Samsungin ensimmäinen taittuva lasinäyttö – Galaxy Z Flipissä on Infinity Flex Display -näyttö, joka hyödyntää mullistavaa ja taittuvaa Ultra Thin Glass (UTG) -lasia. Puhelin on tämän ansiosta hoikempi ja tuntuu kädessä ylelliseltä. Keskelle asetettu kamera-aukko jättää suurimman osan näytöstä kaikkein tärkeimmälle eli sisällölle. Näyttö on kuvasuhteeltaan 21,9:9, ja se tuo sisällöt käyttäjän saataville parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Tyyliä, joka mahtuu taskuun – Joustavuuden maksimoimiseksi Galaxy Z Flip taittuu tarvittaessa pienen lompakon kokoiseksi paketiksi, jonka käyttäjä voi sujauttaa helposti vaikkapa taskuun tai laukkuun. Kiinni taitettuna Galaxy Z Flip on tyylikäs ja kompakti puhelin, mutta avattuna sisältä paljastuu kookas 6,7-tuumainen lasinäyttö. Tarkkaan valitut värit, pyöristetyt kulmat ja tunnistettavalla napsahduksella sulkeutuva näyttö keräävät varmasti käyttäjälleen kiinnostuneita katseita ohikulkijoilta.
  • Uutta Hideaway Hinge -saranateknologiaa – Eräs Galaxy Z Flipin suurista innovaatioista on Hideaway Hinge -sarana. Saranan kaksoismekanismit varmistavat, että sarana avautuu ja sulkeutuu sulavasti. Galaxy Z Flip voi jopa pysytellä kannettavan tietokoneen tavoin avoinna taitettuna, 70° ja 110° asteen välillä. Esimerkiksi pöydälle asetettuna osittain taitettu Galaxy Z Flip on täydellinen apuri selfiekuvaukseen, videopuheluihin tai videon tallentamiseen.

Uusia taittuvia kokemuksia

Galaxy Z Flip on kehitetty modernia ja aktiivista elämäntyyliä varten.

  • Flex-tila – Samsung on tehnyt tiivistä yhteistyötä Googlen kanssa One UI -käyttöliittymän ja Flex-tilan kehittämiseksi. Erityiskäyttötila on suunniteltu laitteille, jossa käyttäjä voi itse vaikuttaa puhelimen käyttömuotoon. Kun Galaxy Z Flip on taitettuna, näyttö jaetaan kahteen neljän tuuman näyttöön. Tässä tilassa käyttäjä voi helposti katsella vaikkapa kuvia tai videoita yläpuoliskolla ja hallita tai kommentoida sisältöä alemmassa näyttöosassa.
  • Innovatiivinen kamera – Galaxy Z Flip seisoo kirjaimellisesti omin neuvoin, minkä ansioista ryhmäkuvien ottaminen ja muun muassa vloggaus sujuu erittäin kätevästi. Puhelimen voi asettaa taitettuna pöydälle, jolloin käyttäjä voi luoda sosiaalisen median sisältöä täydellisistä kulmista ilman ilman erillistä jalustaa ja muita virityksiä. Yötilassa Live-kuvien ja videoiden kaappaamiseen ei tarvita salamaa – Galaxy Z Flip ottaa erittäin tarkkoja kuvia kehnoissakin valo-olosuhteissa. Suljetussa tilassa käyttäjä voi helposti ottaa pääkameralla selfien yhdellä kädellä, taittamatta puhelinta auki. Videoita voi toistaa avatulta ruudulta 16:9 -kuvasuhteessa – täydellinen muoto sosiaalisen median sisällön nauttimiseen.
  • Ilmoituksia käyttäjän omilla ehdoilla – Olipa Galaxy Z Flip avattuna tai taitettuna, kaikkiin ilmoituksiin on helppo reagoida. Kannen ollessa suljettuna päivämäärä, aika ja akkutila ovat helposti nähtävillä kansinäytöllä. Ruutuun voi valita reaaliaikaisia ilmoituksia, ja esimerkiksi puheluun voi halutessaan vastata avaamatta Galaxy Z Flip -laitetta. Tekstiviestiin voi vikkelästi vastata napauttamalla kansinäytön ruudulla tulevaa ilmoitusta, minkä jälkeen vastauksen voi välittömästi kirjoittaa, kun puhelin taitetaan auki.
  • Multi-Active Window –Multi-Active Window -toiminnon avulla moniajotyöskentely hoituu sulavasti. Käyttäjän ei tarvitse kuin avata Multi-Window-näkymä ja raahata halutut sovellukset käytettäväksi samanaikaisesti. Näin on mahdollista esimerkiksi katsoa YouTube-videota näytön yläosassa ja kirjoittaa tekstiä videoon liittyen alaosassa.

Galaxy-malliston kulmakivet vakiona

Galaxy Z Flipissä on kaikkea, mihin Galaxy S -sarjan vaativat käyttäjät ovat tottuneet. Siinä on huippukamera, erinomainen näyttö, riittoisa akunkesto, Knox-tietoturvaominaisuudet sekä Samsung Health -terveydenhallintaominaisuudet. Monipuolinen kamera mahdollistaa erinomaisten kuvien lisäksi myös ammattimaisen 4K-videokuvauksen yhdessä Live Focus- ja Super Steady -ominaisuuksien kanssa. Galaxy Z Flipissä akku on jaettu kahteen osaan, jotta siron laitteen akkukapasiteetti on saatu mahdollisimman suureksi – laitteen kokoa kasvattamatta.Langattoman virranjaon avulla käyttäjä voi helposti antaa Galaxy Z Flipillä lisävirtaa Galaxy Budseille, Galaxy Watchille tai ystävän puhelimelle.

Samsung Galaxy Z Flip -puhelinten ennakkomyynti alkaa 11.2. klo 21:00, ja myynti alkaa 21. helmikuuta väreissä Mirror Purple ja Mirror Black. Suositushinta on 1550 €.

Lähde: MyNewsDesk