Erilaisilla kryptoalustoilla on eroja

Moni tietotekniikasta kiinnostunut on varmasti törmännyt kryptovaluuttoihin ja kryptoalustoihin, joiden kautta pystyy ostamaan ja myymään bitcoineja sekä muita suosittuja digivaluuttoja.

Sillä on kuitenkin paljon merkitystä, millaisella sivustolla krypto-omaisuuttaan hallitsee. Tässä onkin muutamia piirteitä, jotka on syytä ottaa huomioon, kun vertailee näitä digivaluuttojen ympärillä toimivia verkkoalustoja.

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää

Nykyajan digipalveluissa turvallisuudella on erittäin tärkeä rooli. On ensinnäkin tärkeää, että kryptoalusta on panostanut tarpeeksi sivustonsa tietoturvallisuuteen, jotta hakkerit eivät pääsisi käsiksi asiakkaiden sijoituksiin. Riippumatta sijoitusmotiiveistaan jokainen kryptosijoittaja haluaa olla varma siitä, että sijoitukset pysyvät varmasti tallella kryptolompakossa pankkitilin tapaan.

Useimmat kryptoalustat ovatkin suojanneet sivustonsa SSL-sertifikaatilla, joka suojaa verkkosivuston ja käyttäjän välisen tietoliikenteen. Tämän pystyy tarkistamaan verkko-osoitteen vasemmalta puolelta, jossa on yleensä lukon kuva. Jos tämä kuitenkin puuttuu, ei sivustolla ole SLL-yhteyttä. Kun kryptoalusta on suojattu, voi asiakas luottaa siihen, että sekä hänen yksityiset tietonsa ovat poissa hakkerien käsistä.

Kryptoalustojen digivaluuttojen valikoimat vaihtelevat

On myös olennaista huomata, että erilaisissa kryptosovelluksissa tarjotaan erilaisia kryptovaluuttoja. Tietysti suosituimmat kryptovaluutat, kuten bitcoin ja ethereum löytyvät useimpien tarjoajien valikoimista, mutta jos hakee harvinaisempaa kryptovaluuttaa, saattaa joutua selaamaan läpi useampia kryptoalustoja.

Osa sivustoista on monipuolisempia, mutta toisaalta myös hieman liian monimutkaisia aloittelevalle sijoittajalle. Aloittelijan on siis parempi pitäytyä mahdollisimman yksinkertaisiksi suunnitelluilla sivustoilla, jotka yleensä tarjoavat jopa työkaluja kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyen. Toisaalta, jos on jo kyllästynyt esimerkiksi bitcoineihin, voi olla hauskaa kokeilla sijoittaa toisenlaiseen digivaluuttaan.

Tarjouksia aloitteleville kryptosijoittajille

Kryptosovellukset yleensä myös mainostavat toimintaansa aloitteleville sijoittajille erilaisten tarjousten avulla, jotka mahdollistavat sijoittamisen aloittamisen ilman suuria kuluja. Tarjous saattaa olla esimerkiksi avauspalkkion muodossa, mikäli uusi asiakas ostaa ja myy kryptovaluuttoja tarpeeksi. Ei kuitenkaan kannata olla sokea kryptosovellusten tarjouksille, vaan kannattaa tutustua ensin palveluntarjoajan taustatietoihin ja muiden käyttäjien kokemuksiin.

Myös osto- ja myyntikulut vaihtelevat

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen ei myöskään ole täysin ilmaista, vaan kryptosovellukset veloittavat käyttäjiltä rahaa, kun he tallettavat kryptovaluuttaa, tai kun he haluavat siirtää rahoja normaalille pankkitilille. Usein sivustot suosivat sellaisia kryptosijoittajia, jotka myyvät ja ostavat kryptovaluuttaa aktiivisesti, mutta toki toisenlaisiakin kryptoalustoja löytyy.

Myös jokaisesta kryptovaihdosta veloitetaan usein pieni summa. Sovelluksen käyttäjän pitää siis miettiä, miten paljon ja millaisella strategialla hän aikoo kryptovaluuttoihin sijoittaa. Jos kyseessä on vain hauska kokeilu, kannattaa tietenkin kryptoalusta, joka on halpa ja suosii aloittelijoita. Hinnoitteluun hyvä tutustua jo ennen kuin sivustolle alkaa rekisteröitymään, jotta ei törmää yllätyksiin.

Kryptoalustojen maksutavat

Kun aloittaa kryptovaluuttoihin sijoittamisen, pitää ensin kryptolompakkoon tallettaa rahaa. Eri alustoilla on käytössään erilaisia maksutapoja, joiden joukossa ovat yleensä esimerkiksi pankkisiirrot, maksukortit, Trustly ja PayPal. Osa sivustoista veloittaa erilaisten maksutapojen käytöstä erilaisen summan, johon kannattaa myös tutustua.

Kryptosovelluksen on oltava myös käyttäjäystävällinen

Paitsi, että kaikki perusasiat, kuten turvallisuus ja maksutavat, ovat kunnossa, on iso plussa, jos itse sovelluksen käyttäminen on mahdollisimman mutkatonta. Nykyaikaisella teknologialla pystyy luomaan käteviä kryptoalustoja ja –sovelluksia, joiden avulla kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on helppoa. Käyttäjäystävällinen kryptoalusta on suunniteltu ulkoasultaan yksinkertaiseksi ja helposti navigoitavaksi.

Kryptoalustalla on väliä

Ei siis ole yhdentekevää, millaisella alustalla krypto-omaisuuttaan hallinnoi, vaan on hyvä vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Kryptoalustat vaihtelevat turvallisuudeltaan, valikoimaltaan, hinnoittelultaan ja maksutavoiltaan.

Jokaisen kryptosijoittajan on siis mietittävä itse, millainen sovellus sopii parhaiten juuri hänen sijoitustaktiikkaansa. Olennaista on se, että osaa sijoittaa viisaasti ja pitää huolta turvallisuudestaan.